Šetnja Ulicom otvorenog srca

Izvor: B92, Tanjug, 01.Jan.2010, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetnja "Ulicom otvorenog srca"

Beograd -- Hiljade ljudi prošetalo je "Ulicom otvorenog srca" u centru Beograda, i podržalo akciju "Piši srcem" za Centar za porodični smeštaj dece Miloševac.

Prvi dan 2010. veliki broj građana proveo je u šetnji "Ulicom otvorenog srca". Tradicionalna manifestacija koja se odvija isred Ateljea 212 i duž Svetogorske ulice i ove godine ima humanitarni kakakter, a održana je pod motom "Piši srcem". Sav prihod namenjen je Centru za porodični smeštaj dece u selu Miloševac >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Centru za integraciju mladih - Svratištu za decu ulice.

Poruke ljubavi i želje napisne od srca na čestitki kupljenoj u humanitarne svrhe obradovaće decu u Miloševcu, a prikupljeni novac pomoći će rad Centra za porodični smeštaj dece, u selu kroz čije hraniteljske porodice je od 1931. godine prošlo više od 4.500 mališana.

A novac prikupljen od prodaje srca, ali i vruće rakije i usključivo odraslima namenjen je Svratištu za decu ulice u Krfskoj.

Otvarajući već tradicionalnu manifestaciju ispred Ateljea 212 u Svetogorskoj ulici, upravnik tog pozorišta Kokan Mladenović podsetio je da je centar u Miloševcu najstarija ustanova za decu bez roditelja u Srbiji i jedinstvena u Evropi.

Mladenović je kazao da "Ulica otvorenog srca" jedno od najlepših mesta za decu da započnu Novu godinu.

Na manifestaciji, od Makedonske do Svetogorske ulice, okupio se veliki broj roditelja sa decom, koje zabavljaju glumci, mužičari, mađioničari, klovnovi i žongleri.

Posetioci mogu da kupe razglednice "Piši srcem" i olovke po simbolicnoj ceni od 100 dinara i tako pomognu deci u Miloševcu.

Ispred Ateljea 212 krenula je karnevalska povorka, a u programu su učestvovali glumci tog pozorišta, orkestar Jove Maljokovića, hor "Viva voks", dečji hor "Čarolija", trubači.

Humanitarni punkt za selo Miloševac nalazi se na uglu Svetogorske i Vlajkovićeve, a duž Makedonske ulice i na platou ispred restorana "Šumatovac" raspoređene su tezge na kojima umetnici i zanatlije prodaju svoje radove.

Na platou ispred zgrade "Politike" Olimpijski komitet Srbije postavio je veliko platno na kome Beograđani i gosti ispisuju svoje čestitke u čast proslave 100 godina postojanja tog komiteta u Srbiji.

Ispred zgrade opštine Stari grad nalazi se punkt na kome se prikuplja novac za Svratište za decu sa ulice, u Krfskoj ulici u Beogradu.

Proslavljeni košarkaš i predsednik OKS Vlade Divac kaže da je ovo jedinstvena manifestacija koja dokazuje, između ostalog, da Srbija može da se napravi lepšom i boljom.

"Ulica otvorenog srca" se održava pod pokroviteljstvom grada Beograda, a organizatori su Turistička organizacija Beograda i Atelje 212.

U sklopu manifestacije, održava se i donatorski ručak u "Srpskoj kafani", pod pokroviteljstvom Privredne komore Beograda.

"Ulica otvorenog srca” spada među najznačajnije turističke događaja u glavnom gradu.

Turistička organizacija Beograda i Atelje 212 su uz pokroviteljstvo Skupštine organizatori su manifestacije kroz koju svake godine prošeta više desetina hiljada Beograđana i njihovih gostiju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.