Šef FBI pohvalio srpsku policiju

Izvor: RTS, 15.Maj.2019, 18:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šef FBI pohvalio srpsku policiju

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović sastao se u Vašingtonu, u okviru posete Sjedinjenim Američkim Državama, sa direktorom Federalnog istražnog biroa Kristoferom Vrejom.
Stefanović je upoznao Vreja sa aktuelnom bezbednosnom situacijom u Srbiji i regionu i naglasio da je naša zemlja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << pouzdan međunarodni partner u borbi protiv svih vidova kriminala.

Ministar je tom prilikom podsetio i na učešće srpske policije u međunarodnim akcijama otkrivanja organizovanih kriminalnih grupa u sajber prostoru, kao i na konkretne korake koje je Republika Srbija preduzela u borbi protiv pranja novca i ostvarene rezultate u ovoj oblasti.
Stefanović je ocenio da je saradnja MUP i FBI dobra i intenzivna, ali da postoji i volja i namera da se unapredi, posebno u oblasti borbe protiv organizovanog kriminala, terorizma i visokotehnološkog kriminala.
Direktor FBI pohvalio je saradnju sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, istakavši da upravo dobra saradnja daje rezultate u borbi protiv organizovanog kriminala.
Vrej se zahvalio MUP-u na brzim reakcijama i brojnim uspešnim zajedničkim aktivnostima, naglasivši da postoji prostor za dalje unapređenje saradnje u oblasti borbe protiv visokotehnološkog kriminala.
Stefanović i Vrej su se saglasili da je podizanje kapaciteta obe institucije od velikog značaja, te su teme sastanka bile i zajedničke obuke, kao i mogućnosti buduće saradnje Specijalne antiterorističke jedinice MUP-a Srbije i Tima za spasavanje FBI.
Ministar i direktor FBI su na kraju sastanka još jednom potvrdili da je dosadašnja saradnja bila dobra, kao i da će u budućnosti zajedno raditi na njenom unapređenju.
Pogledaj vesti o: FBI

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Stefanović u Vašingtonu sa direktorom FBI Kristoferom Vrejom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 15.Maj.2019

Potpredsednik vlade Srbije i ministar policije Nebojša Stefanović sastao se danas u Vašingtonu sa direktorom FBI Kristoferom Vrejom, koga je upoznao sa bezbednosnom situacijom u Srbiji i regionu. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije (MUP), Stefanović je naglasio da...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.