Izvor: Blic, 22.Jun.2008, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rokeri odali počast Šabanu

Beogradska rok grupa ,,Van Gog" svirala je preksinoć na letnoj pozornici u Tvrđavi u Nišu pred skoro pet hiljada poštovalaca njihove muzike. ,,Van Gog" je u Nišu nastupio prvi put nakon dobijanja MTV nagrade.

Tvrđava se zatresla kad su zasvirali prvi taktovi pesme ,,Kolo". Sa popularnim Zvonimirom Dukićem Đuletom sve ,,Van Gogove" hitove stare i nove pevao je hor od pet hiljada grla. Velike hitove, kao što su ,,Tango" ili ,,Hteo bih da te vidim", zajedno su pevali tinejdžeri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji nisu još bili ni rođeni kad su te kompozicije nastale, kao i oni koji su i pre petnaest i više godina dolazili na svirke ,,Van Goga". Koncert je trajao dva časa i 40 minuta. ,,Van Gog" je preksinoć održao svoj najbolji niški koncert.

,,Za ove predivne trenutke vredi živeti. Hvala Vam što ste nam pružili to zadovoljstvo da ih imamo. Vi ste dokaz da u Srbiji nije pobedio neukus. Hvala Vam i za svu podršku koju ste nam dali na našem putu ka Evropi", poručio je Đule svojim obožavaocima. Đule je obećao da će Nišlije prve čuti njihove nove kompozicije sa albuma koji će biti objavljen u novembru. Koncertom u Nišu biće otvorena nova turneja

,,Želimo da sa ovog mesta pozdravimo i odamo počast nedavno preminulom kralju ciganske muzike, vašem sugrađaninu Šabanu Bajramoviću. On je zaista bio pravi kralj. Pun stila, odmerenosti i božanskog glasa Šabi je zaslužio počasno mesto na nebu. Pozdravimo kralja aplauzom", rekao je Đukić.

Niška publika dugo je aplaudirala Šabanu Bajramoviću.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.