Remont trafoa Instituta na Banjici

Izvor: B92, 24.Jul.2010, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Remont trafoa Instituta na Banjici

Beograd -- Nakon priloga na B92, Elektrodistribucija Beograd (EDB) počela je remont trafo-stanice Instituta na Banjici.

Ekipe EDB-a otpočele su remont trafo stanice zbog čije neupotrebljivosti na Ortopedskoj klinici na Banjici nije bilo moguće postavljanje i upotreba klima uređaja, a pacijenti su morali da trpe nesnosne vrućine.

Ipak, u bolnici kažu da je remont trafoa tek prvi korak u reparaciji celokupne električne mreže u bolnici.

Ortopedska klinika >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Banjici i ovog vikenda ima neuobičajene posetioce - nakon priloga na B92, posle koga je usledila iznenadna poseta inspekcije Ministarstva zdravlja, na kliniku su došli majstori Elektrodistribucije Beograd.

PR Elektrodistribucije Beograd, Sandra Alagić, kaže da će posle popravke, boravak pacijenata u bolnici biti olakšan.

"Danas će ekipe EDB-a uraditi remont visokonaponskog bloka, niskonaponske table. Ekipe za čišćenje suvim ledom očistiće trafoe, ekipe relejne zaštite izvršiće ispitivanje, proveriće se sigurnost zaštite čitave elektroopreme koja ovde postoji. Nakon toga moći će da se priključe klime”, objašnjava ona.

Ipak, konsultant za tehnička pitanja Ortopedske klinike na Banjici, Đorđe Đorđević kaže da će biti potrebno mnogo više radova i ulaganja da bi klime mogle da se uključe, a pacijenti dobiju adekvatne uslove lečenja.

"Nakon ove reparacije trafo stanice koju će nam uraditi EDB, trebalo bi da mi uradimo rekonstrukciju unutrašnje sekundarne mreže i posle toga da dobijemo transformator koji nam je obećan”, kaže Đorđević.

Višegodišnji problem na Ortopedskoj klinici - sobe bez klima uređaja u kojima je gotovo nemoguće ležati po beogradskim vrućinama i toaleti za 60 pacijenata - privukao je pažnju gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa.

Gradske vlasti pomoći će kliniku sa 2 do 3 miliona dinara, a i naloženo je EDB-u da sanira problem trafostanice.

Posle priloga na TV B92, za situaciju na Ortopedskoj klinici na Banjici, osim gradskih struktura, na svoj način zainteresovalo se i Ministarstvo zdravlja.

Ministarstvo je u ovu instituciju poslalo inspekciju koja je utvrdila da su uslovi zaista katastrofalni ali da je osoblje na visokom nivou. Posle najnovijih intervencija, i uslovi bi trebalo da se približe nivou na kom je osoblje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.