Raste podrška akciji davanja krvi

Izvor: B92, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raste podrška akciji davanja krvi

Beograd -- Omladina DS-a podržala akciju "Tvojih pet minuta, nečiji ceo život". Učešće najavili i Lutrija Srbije i Telenor.

U okviru akcije "Tvojih pet minuta - nečiji život", predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Dragan Đilas i tridesetak članova omladine Demokratske stranke danas su dali krv na punktu Instituta za transfuziju krvi Srbije u autobusu na Trgu Republike.

Đilas je pozvao sve koji mogu da se priključe ovoj akciji, "bez obzira na političku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i bilo koju drugu pripadnost" i rekao da "svi treba što češće da dajemo krv".

Od trenutka kada se B92 priključio akciji, rezerve krvi su uvećane 15 odsto, i to na svim lokacijama na kojima Institut prikuplja krv. Akciji se u pokretnom autobusu na Trgu Republike priključuje sve više građana i poznatih ličnosti, koje angažmanom žele da ulepšaju dan sebi i drugima.

U periodu pre priključenja B92 pomenutoj akciji, 50 do 70 građana nedeljno se prijavljivalo za davanje krvi u autobusu na Trgu Republike. Od 28. maja, kada se B92 pridružio akciji, do prekjuče, 2. juna, prijavilo se 440 dobrovoljnih davalaca, a njih 355 je dalo krv.

Ako odziv građana bude takav celog leta, nema razloga za strah od letnje nestašice krvi, kažu u Institutu.

Čitave nedelje ispred autobusa za transfuziju krvi na Trgu Republike smenjivali su se dobrovoljni davaoci krvi, koji su se družili s poznatim ličnostima.

Rezerve krvi sakupljene tokom jednog dana u autobusu bile su dovoljne da pomognu svim ljudima kojima je tog dana krv bila potrebna.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.