Prve bebe u 2015. godini

Izvor: RTS, 01.Jan.2015, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prve bebe u 2015. godini

Dečaci su "otvorili sezonu" u porodilištima u Beogradu, Nišu, Kragujevcu, Valjevu, Pomoravlju. U Novom Sadu, prva beba u ovoj godini je devojčica.

Društvo 1 Vremeplov (1. januar 2015)

2 Posrednici za rešavanje sporova počinju sa radom

3 "Ulica otvorenog srca"

4 Pet novih nestalnih članica SB UN

5 Nivo aflatoksina ponovo po EU standardu

Minut posle ponoći u GAK "Narodni front" na svet je došao Nemanja, težak tri kilograma >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dvesta pedeset grama. Majka Danijela Živanović porodila se prirodnim putem i dobro se oseća.

Deset minuta posle ponoći, Darinka Grujić je na svet donela devojčicu Mašu, tešku tri i po kilograma.

Prvorođene bebe je obišao gradonačelnik Siniša Mali i tom prilikom majkama uručio pomoć od po 300.000 dinara.

"Grad Beograd od ove godine novčano pomaže prvorođene bebe i to i žensko i muško dete", rekao je Mali novinarima i najavio da će ta praksa biti nastavljena i u godinama koje dolaze.

Grad će, kaže Mali, nastaviti sa tradicionalnom pomoći roditeljima u Beogradu, a u vidu bebi-paketića.

Gradonačelnik je rekao i da se radi na tome da se do polovine januara izađe sa predlogom da se nezaposlenim porodiljama naknade podignu sa 20.000 na 35.000 dinara.

Prva beba rođena u novosadskom porodilištu ove godine je devojčica, teška nešto više od tri kilograma, koja na svet došla jutros u 6.43.

Bebu i majku Ninu Sazdanić posetio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i uručio im prigodne poklone Grada Novog Sada.

Prvorođena beba od Grada dobiti 100.000 dinara, dok svaka druga beba rođena 1. januara dobija 50.000 dinara, a osim poklona u novčanom iznosu sve bebe će dobiti i poklone u opremi. 

Prva beba rođena u Nišu je dečak, težak je 4,9 kilograma i dugačak 59 centimetara, rekao je novinarima šef dežurne ekipe na Ginekološko-akušerskoj klinici Milan Stefanović.

Majka Dobrila Đorić, rođena 1977. godine, pola sata posle ponoći donela je na svet dečaka carskim rezom. Porodici je to prvo dete.

Ginekološko-akušersku kliniku posetio je gradonačelnik Niša Zoran Perišić, koji je majci poklonio sat i 50.000 dinara.

I u kragujevačkom porodilištu prva beba u ovoj godini je dečak, težak četiri kilograma.

U desetoj minuti 2015. godine, mališana je carskim rezom rodila dvadesetčetvorogodišnja Tamara Petković iz Cerovca kod Kragujevca, kojoj je to prva beba.

Mama i dečak se dobro osećaju, a, kako je najavljeno, prvorođenoj bebi u 2015. godini predstavnici gradske uprave uručiće novogodišnju poklon čestitiku u iznosu od 50.000 dinara u prepodnevnim satima, prvog dana Nove godine.

Dečak težak tri kilograma prva je beba rođena u Pomoravskom okrugu. Mališan je rođen u 8.25 minuta u porodilištu Opšte bolnice u Jagodini,, a rodila ga je Svilančanka kojoj je to drugo dete.

Samo 39 minuta kasnije rođena je muška beba i u porodilištu Opšte bolnice Paraćin, a u 9.15 minuta u porodilištu Opšte bolnice u Ćupriji još jedan dečak.

U Valjevu su u novogodišnjoj noći rođene dve bebe, a od jutros i treća. Prvi je bio dečak rođen 14 minuta posle ponoći. Sina teškog 3,6 kilograma rodila je Sandra Marković iz Valjeva.

Vranje je u prvim satima 2015. godine postalo bogatije za četiri bebe. Rođena su dva dečaka i dve devojčice. U ime grada gradonačelnik Vranja Zoran Antić majkama je poklonio po 500 evra. Svakom novorođenčetu grad daje i po 12.000 dinara.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.