Prosečna starost stanovnika Srbije sve veća

Izvor: Vostok.rs, 13.Sep.2020, 08:36

Prosečna starost stanovnika Srbije sve veća

Ministarka bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da je prosečna starost u Srbiji sve veća i iznosi 43,3 godine, dok je 1999. godine bila 39,6 godina.
Đukić Dejanović je upozorila na to da u nekim delovima zemlje prosečna starost iznosi čak 50 godina. Srbija ima manje od sedam miliona stanovnika, ali je dobra vest da mere države ipak daju rezultate, te su tako prošle godine rođene 424 bebe više u odnosu na prethodnu godinu, navodi se na sajtu Vlade. Ona je dodala da se povećava broj porodica koje imaju troje i četvoro dece, zahvaljujući finansijskoj podršci porodicama sa više dece, i istovremeno ocenila da se situacija u vezi sa koronavirusom može negativno odraziti na populacione parametre. Ministarka je napomenula da je Nacionalnim investicionim planom do 2025. godine predviđeno da se 500 miliona evra usmeri u izgradnju i kreditiranje stanova za mlade parove.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.