Izvor: Blic, 05.Maj.2008, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prevencija melanoma

Osobe koje za danas imaju ranije zakazan pregled kod dermatologa moći će povodom obeležavanja Evropskog dana borbe protiv melanoma da odu na besplatan skrining za rak kože, navodi se na sajtu Ministarstva zdravlja.

Dodaje se da se taj dan obeležava u cilju prevencije tog malignog oboljenja, kao i skretanja pažnje javnosti na opasno sunčevo dejstvo.

Melanom je zloćudni tumor kože i najčešća bolest tog organa koja može dovesti do smrti. Pojavljuje se i na drugim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << delovima tela: na mrežnjači oka, nervnom sistemu, na zadnjem delu debelog creva ili sluzokoži.

Građani će danas moći od lekarom da dobiju i savete o tome kako da prepoznaju neke od faktora rizika za razvoj raka, ranu fazu i o načinu zaštite od sunca.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.