Preminuo novinar Milojko P. Đoković

Izvor: RTS, 15.Mar.2016, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo novinar Milojko P. Đoković

Novinar i publicista Milojko P. Đoković umro je u 90. godini, saopštilo je Udruženje novinara Srbije.
Bio je autor ili koautor 36 knjiga, saradnik više od 70 listova i časopisa, Vukove zadužbine i Matice srpske. Objavio je više od 200 biografija.
Prvi je srpski novinar koji je primljen za člana Odbora SANU za proučavanje sela. Dobitnik je više od 20 društvenih priznanja, između ostalih >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zlatne povelje Udruženja novinara Srbije (2004), Vukove nagrade (2006) i Nagrade za životno delo Saveza novinara Srbije i Crne Gore (2008).
Sahrana će biti u sredu, 16. marta u 12 časova na Novom groblju u Beogradu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Umro Branislav Ćelap, jedan od osnivača Sajma knjiga

Izvor: B92, 16.Mar.2016, 11:37

Branislav Ćelap, dugogodišnji direktor Izdavačkog preduzeća "Prosvjeta" u Zagrebu, jedan od osnivača Beogradskog sajma knjiga, član Nadzornog i Glavnog odbora Srpskog književnog društva "Prosvjeta" i višestruki donator biblioteke tog srpskog društva, preminuo je u 94. godini, saopštilo je...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.