Izvor: Glas javnosti, Beta, 15.Okt.2009, 12:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povećanje PDV nije tema pregovora

BEOGRAD - Predstavnik Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) u Srbiji Bogdan Lisovolik izjavio je da povećanje poreza na dodatu vrednost (PDV) nije predmet razgovora sa Vladom Srbije.

Povećanje PDV, međutim, nije isključeno ako ostale mere za smanjenje javne potrošnje ne budu dale rezultate, rekao je Lisovolik u razgovoru s rukovodstvom Saveza samostalnih sindikata Srbije o načelnim predlozima MMF za reformu javnog sektora.

Kako je saopštila ta sindikalna centrala, Lisovolik >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << je istakao da je neophodno smanjenje javne potrošnje radi prevazilaženja ekonomske krize i održivosti makroekonomskog sistema. Predstavnik MMF je kazao da je učešće rashoda za penzije u BDP veoma visoko (oko 14 odsto) i da ga je neophodno smanjiti, a kao jedan od načina naveo i izjednačavanje godina starosti za penzionisanje muškaraca i žena.

Poseta Lisovolika Savezu samostalnih sindikata Srbije je, kako se ističe u saopštenju SSSS, prva poseta predstavnika MMF jednom sindikatu u Srbiji. Susret je organizovan povodom dolaska Misije MMF, 22. oktobra, na razgovore sa Vladom Srbije o drugoj i trećoj reviziji kreditnog „stend baj“ aranžmana u ukupnoj vrednosti oko 2,9 milijardi dolara.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.