Izvor: B92, 03.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poklon Sigurnoj kući

Beograd -- Kompanija Soko Štark poklonila je automobil marke pežo partner Sigurnoj kući u Beogradu.

Namera Štarka je da podstakne i druge kompanije da daju doprinos žrtvama porodičnog nasilja. Žene iz Sigurne kuće kažu da im je ovaj poklon rešio mnoge probleme. Svečanim uručivanjem ključeva kompanija Soko Štark je još jednom htela da podseti na to koliko je veliki problem nasilja u porodici.

Automobil je poruka svim kompanijama da donacijama pomognu ženama >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iz Sigurne kuće, kaže Slobodan Vučićević, predsednik Upravnog odbora Soko Štarka: "Naš cilj je da probudimo svest drugih da se posvete problemu nasilja u porodici. Ovaj auto će služiti za potrebe žena iz Sigurne kuće i dece koja su žrtve."

Automobil mnogo znači ženama iz Sigurne kuće, koje su do sada sve namirnice, odeću i hranu prenosile na rukama jer nisu imale prevoz, a ni novca da plate taksi: "To je nemerljivo, ovaj auto će pomoći prevoz dece i žena na tri lokacije u Beogradu, i prevoz hrane i drugih donacija što je do sada rađeno ručno", kaže Vesna Stanojević, koordinator savetovališta Sigurne kuće.

Kompanija Soko Štark koja je u februaru zaposlila 10 žena iz Sigurne kuće, najavila je da će zaposliti još jednu grupu žena. Od januara ove godine, Štark svakog meseca donira i 3.000 evra za žrtve porodičnog nasilja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.