Izvor: B92, 08.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela dekontaminacija kod Borovca

Bujanovac -- Na jugu Srbije, počela je dekontaminacija, treće lokacije koja je kontaminirana osiromašenim uranom u NATO bombardovanju.

Stučnjaci Instituta Vinča, počeli su sanaciju kontaminiranog zemljišta osiromašenim uranijumom, na lokaciji Borovac, sedam kilometara južno od Bujanovca.Da je reč o ozbiljnom poduhvatu čišćenja terena, govori podatak da će na ovoj lokaciji radovi na skidanju površinskog sloja zemljišta trajti oko 150 dana, a da će se za to utrošiti oko 34 miliona dinara iz budžeta Republike Srbije.

Podsećamo da su na jugu Srbije lokaciju Pljačkovica, iznad Vranja, i Protoselce, iznad Preševa stručnjaci iz Vinče i pripadnici Vojske SCG već završili.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.