Pančevačku decu ima ko da čuva

Izvor: RTS, 11.Dec.2019, 09:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pančevačku decu ima ko da čuva

Ivana Marković iz Pančeva otvorila je pre dve godine produženi boravak za decu, a sada je i zaposlila dve učiteljice, iskoristivši novac koji je ponudila Gradska uprava za otvaranje novih radnih mesta. Sledeće godine neće morati da plaća doprinose, a njene radnice konačno imaju stalno zaposlenje. Zadovoljni su i roditelji, čiju decu ima ko da čuva i uči.
Pančevka Ivana Marković oduvek je radila >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa decom, a pošto je prepoznala da u gradu postoji potreba za produženim boravkom, otvorila je firmu.

"Jako mi se dopada, volim da idem ovde i dolazim otprilike tri godine", kaže učenica trećeg razreda Isidora Latovljev.
Ivana Marković je ove školske godine zaposlila dve učiteljice, tako što je iskoristila novčanu pomoć Gradske uprave Pančeva za otvaranje novih radnih mesta.
"Radila sam u osnovnim školama, ali nisam imala posao za stalno, tako da mi je ovo varijanta gde ću biti sigurnija", ističe učiteljica Katarina Rakidžić.
Ivana Marković ističe joj je subvencija koju je dobila mnogo značila.
"Sad ne moram da razmišljam da li ću moći da obezbedim učiteljicama platu i doprinose", kaže Markovićeva.
Zadovoljni i roditelji
Deca mogu da borave u produženom boravku u školi samo u prvom i drugom razredu, a ovde mogu do četvrtog, što im je dovoljno da se osamostale i steknu radne navike.
"Za mene je ovo potpuna sigurnost, komfor. Od kad ovde dolazi apsolutno ne moram da radim ništa s njim kod kuće", itiče Jasmina Mitrevski, majka jednog od učenika.
Zahvaljujući novcu koji je Grad Pančevo obezbedio za otvaranje novih radnih mesta, ove godine zaposleno je 45 osoba kod 38 poslodavaca.
"Svaki poslodavac je po radnom mestu dobio 546.000 dinara, to znači da su plaćeni svi porezi i doprinosi u narednih 12 meseci", objašnjavca gradski većnik Milenko Čučković.
U ovom produženom boravku učiteljice mogu više da se posvete deci, jer imaju manju grupu sa kojom rade.
Osim priprema za časove, imaju sportske aktivnosti i kreativne radionice, tako da kvalitetno provode vreme.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.