Osuđena Nišlijka: Ukrala psa

Izvor: B92, 19.Apr.2021, 10:09

Osuđena Nišlijka: Ukrala psa

Osnovni sud u Nišu osudio je Lizbetu S. (45) na kaznu zatvora od tri meseca, uslovno na godinu, dana jer je 22. juna 2019. godine Nišlijki Loli Cvetković ukrala psa Blekija.

Sud je Lizbetu oglasio krivom za krivično delo krađe, jer je, kako se navodi u presudi u stanju uračunljivosti, oduzela tuđu pokretnu stvar u nameri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

„Delo je izvršila tako što je sela na klupu ispred TC „Tempo“ na Bulevaru >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 12. februar u Nišu za koju je bio vezan pas rase „maltezer“ vredan 30.000 dinara, vlasništvo oštećene, poigrala se sa njim a zatim skinula povodac kojim je bio zavezan, nakon čega se sa psom udaljila sa lica mesta“, navedeno je u presudi suda.

Lizbeta je priznala delo u potpunosti što je sud uzeo u obzir prilikom odmeravanja kazne, a vlasnica psa je upućena na parnicu radi nadoknade štete, prenose Niške vesti.

„Taj psić nam je kao član porodice, njegov nestanak za sve nas je značio ogromnu traumu. Čim smo ustanovili da je ukraden, obratili smo se policiji, obezbedili smo i video snimak koji je bio veoma značajan dokaz. Ubrzo nakon krađe, preko FB mi se javio neki čovek koji se predstavio kao „Miki“, rekao mi je da je Bleki kod njega, ali da ga je kupio. Iz tog razloga je tražio da mu dam dve, tri hiljade dinara da bi navodno nadoknadio štetu. Dogovorili smo se da ga vidimo, ali je sa mnom pošla i policija. Kada je video policijske službenike, odustao je od namere da mi uzme novac“, objasnila je Cvetković način na koji je povratila svog kućnog ljubimca.

Takodje je kazala da joj nije namera da nastavi sa sudjenjem.

„Ništa dalje neću tražiti, toj ženi sam oprostila to što nam je uradila. Mađutim, zaista ne želim da iko više preživi ono što je naša porodica nakon nestanka Blekija. Oni koji imaju ljubimce, razumeju o čemu govorim, kakva se snažna veza razvija između vlasnika i životinje. Srećni smo što je opet sa nama, ali je veoma važno što je sud poslao poruku da je i ovakva krađa krivično delo, te da lopovima preti zatvorska kazna“, naglasila je Cvetković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.