Od dobre ideje do biznisa

Izvor: RTS, 26.Jun.2015, 23:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od dobre ideje do biznisa

Mladi sa idejom, ali bez posla ili prostora za rad, to se u Srbiji često čuje. Jedno od rešenja za početnike u biznisu jesu tzv. “biznis inkubatori” u kojima mogu ideje da pretvore u posao. Jedan od njih, ovih dana traži nove stanare.
Šesnaest kompanija pod jednim krovom a bez gužve i galame, u takvoj atmosferi stvorena je aplikacija kojom se vožnja, vozilo i vozač bira dodirom ekrana. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
"Sam proces naručivanja vozila putem telefona, uplate kredita takođe preko telefona i plaćanja usluge se odvija u džepu klijenta. Tek kada izađe iz vozila, usluga će mu biti naplaćena", objašnjava Vuk Guberinić iz "Car Go".
Aplikacija je osmišljena i realizovana na nekoliko računara, a nedaleko od njih je softver koji oživljava arhitektonske projekte.
"Tako ljudi zapravo imaju interaktivnu sliku i ne samo sliku. Mogu zapravo da prošetaju kroz projekat, da vide kako to izgleda i da steknu osećaj dimenzija i ostalog", kaže Vladimir Perić iz "Endtime studia" .
Pre samo šest meseci, 40 mladih imalo je samo dobru ideju. Ovde su dobili priliku da je realizuju, a tu priliku uskoro će dobiti i novi početnici u biznisu koji imaju ideju za novi projekat.
"Jedini uslov je da on bude iz oblasti IT preduzetništva, ali ne postoji nikakav uslov. Imamo iskustva timova koji se sastoje od jednog člana, timova koji imaju šest i ono što je važno da kažemo jeste da ne selektujemo samo ljude već selektujemo i projekte sa kojima oni ulaze", objašnjava Dejan Ranđić iz "ICT Hub".
A kada uđu čeka ih mesto za rad, administrativna pomoć, saveti i šansa da u inkubatoru iz start- ap faze pređu u fazu rasta.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.