Obradović: Pošaljite decu u školu

Izvor: B92, 07.Nov.2011, 20:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Pošaljite decu u školu

Beograd -- Ministar prosvete Žarko Obradović ocenio je da bojkot nastave u Banji Koviljači nije način rešavanja tih problema i pozvao roditelje da pošalju decu u školu.

Obradović je rekao da roditelji treba da nađu rešenje za azilante, zajedno sa lokalnom samoupravom, i da je "za decu loše da ne budu u nastavi".

"Mislim da ne treba da deca budu predmet onoga što se zbiva u Banji Koviljači", rekao je Obradović povodom odluke većine roditelja da danas decu ne pošalju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u školu jer se plaše velikog broja azilanata u tom mestu.

Prema njegovim rečima, lokalna samouprava ima svoje aktivnosti i razgovara sa Beogradom, što može potrajati, "a nije dobro da se to prevali preko leđa dece".

"Postoje zakonske obaveze i pravila i ja ne bih želeo da se oni primenjuju, jer nose odgovarajuće sankcije, a generalno smo svi na gubitku ukoliko deca ne idu u školu", rekao je on.

Danas je počeo bojkot nastave u Banji Koviljači u znak protesta zbog nekontrolisanog priliva imigranata. Od 415 đaka koji idu u lokalnu osnovnu školu, na nastavu ih je došlo 20.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.