Nastavljen protest ratnih invalida

Izvor: S media, 26.Sep.2009, 15:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen protest ratnih invalida

Na Trgu slobode u Zrenjaninu danas je održan protesni skup Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije svih ratova , sa zahtevom da država spreči najavljeni dolazak Udruženja pravnika "Vukovar 1991" i gradjana iz Hrvatske 3. oktobra u Stajićevo i Begejce (Torak), radi postavljanja spomen-obeležja ratnim zarobljenicima Jugoslovenske narodne armije.

Tom zahtevu Udruženja RVI Zrenjanina i zahtevu za smenu predsednika Skupštine grada Zrenjanina Aleksandra Martona >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << (LSV), koji zagovara podizanje spomen-ploče, danas su dali podršku i predsednik Republičkog udruženja RVI Slobodan Vračarić, predsednik Udruženja RVI i porodica palih boraca Srbije Radiša Milivojević i drugi predstavnici udruženja ratnih invalida i veterana u Srbiji.

Protest na glavnom gradskom trgu počeo je intoniranjem državne himne, odavanjem počasti poginulim borcima, preminulim ratnim vojnim invalidima Srbije i svim nevino stradalim na prostorima bivše SFRJ od 1990. do 1999. godine.

Predsednica Udruženja RVI u Zrenjaninu Jovanka Pavlović rekla je da ovde nije slučajno zazvonilo zvono na uzbunu za odbranu otadžbine.

"Okupili smo se da se pitamo zašto ćuti gradonačelnik našeg grada, zašto ne zaseda Skupština Zrenjanina po ovom pitanju. Šta čeka republički javni tužilac, zašto ćuti Generalštab srpske vojske, šta čeka Ministarstvo policije", rekla je Pavlović.

Ona je nadležne pozvala da zaštite Ustav i zakon, kao i da ne dozvole da postoje ljudi iznad zakona.

Obrazlažući zašto se traži smena Martona i zabrana dolaska gradjana iz Hrvatske 3. oktobra, ona je naznačila da za razliku od Hrvatske, gde je postojalo više od 220 logora za uhapšene, pre svega Srbe, u Srbiji nije postojao nijedan za Hrvate.

General Vukajlo Čadjenović, u ime Partije veterana, poručio je da na području Zrenjanina i u Srbiji nikad neće biti podignut spomenik onima koji su činili zlo.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.