Izvor: B92, 19.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Narodna kancelarija i u Lebanu

Lebane -- U Lebanu je u utorak otvorena Narodna kancelarija predsednika Srbije.

Direktor kancelarije Dragan Đilas uručio je prvu konkretnu pomoć, Lidiji Marjanović, za operaciju srca u inostranstvu. Vesna Marjanović, majka devetnaestogodišnje Lidije iz sela Šumana kod Lebana, mesecima je pokušavala da prikupi sredstva za operaciju svoje ćerke rođene sa srčanom manom. Ovaj složen zahvat, koji košta 16.000 evra, nije moguće obaviti u zemlji, a država ne finansira lečenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << osiguranika u inostranstvu starijih od 15 godina.

Vesna Marjanović je iskoristila prvu posetu predsednika države Lebanu, sredinom februara, i od Borisa Tadića dok je šetao gradom tražila pomoć. "I zaista, za ovako humani gest ja nemam reči, niti postoji reč zahvalnost za jedan mladi ljudski život. Neka vas Bog čuva i neka se što manje javljaju ovakvi slučajevi", reka je Vesna.

Otvaranjem narodnih kancelarija u opštinama Srbije, poboljšaćemo komunikaciju lokalnih i državnih organa vlasti, kazao je direktor Narodne kancelarije Dragan Đilas: "Svi znamo da se danas u Srbiji živi loše, da su plate male, standard nizak i to nisu neke velike, pametne i mudre reči, to svi znaju. Ali, postoji ipak mnogo stvari koje realno mogu da se promene i pokrenu. Nije sada ovo nešto potpuno novo, ali je na neki način institucionalizovano i omogućiće da neki lokalni problemi, za koje je potrebna ipak na neki način pomoć Beograda, odnosno republičke vlasti, budu lakše rešeni i da imamo bolji protok informacija."

Lebane je jedna od prvih opština u kojoj je otvorena Narodna kancelarija. Đilas najavljuje da će u naredna dva meseca narodnu kancelariju dobiti 30 lokalnih samouprava, izveštava dopisnik B92 Bratislav Ilić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.