NAJSTARIJA BEOGRAĐANKA: ROĐENA SAM PRE 106 GODINA!

Izvor: Kurir, 01.Avg.2011, 07:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NAJSTARIJA BEOGRAĐANKA: ROĐENA SAM PRE 106 GODINA!

BEOGRAD - Ona je videla sve! U Malom Mokrom Lugu, u kućici od 30 kvadrata, sa ćerkom Zorkom živi Ljubica Pešukić, rođena 1905. godine.

BEOGRAD - Ona je videla sve!

U Malom Mokrom Lugu, u kućici od 30 kvadrata, sa ćerkom Zorkom živi Ljubica Pešukić, rođena 1905. godine.

Sa svojih 106 leta, ona je najstarija Beograđanka. Preživela je četiri rata i krvavi raspad Jugoslavije. Lična karta, jedina koju ima, izdata je 1968. godine, u Socijalističkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Federativnoj Republici Jugoslaviji.

- A ko ste vi? - pitala nas je radoznalo baka Ljuba kada nas je ugledala na vratima.

Njena ćerka Zorka upozorava me da je mami poslednjih dana mnogo loše, kao i da ne čuje i ne vidi dobro.

- Ponudi ljude nečim - čuje se bakino uputstvo.

Baka Ljuba je, priča njena ćerka, izrodila četvoro dece, sahranila dva muža, najstarijeg sina i njegovu suprugu, očuvala pet unuka i dve praunuke. Za sebe često kaže „na mene je i bog zaboravio“.

- Prvi put je bila kod lekara u svojoj 60. godini i sad samo pije lekove za srce, ne bira hranu, ali najviše voli da pije mleko i da jede mlečne proizvode - priča nam Ljubičina ćerka.

(J. R.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.