Mladima najveći problem nezaposlenost

Izvor: Blic, 03.Nov.2010, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladima najveći problem nezaposlenost

Mladi između 15 i 30 godina, kao najveći problem s kojim se suočavaju vide nezaposlenost i smatraju da bi promena obrazovnog sistema u Srbiji moglo da donese pozitivne promene u društvu i njihovom položaju, pokazali su rezultati ankete koje je sprovela Građanska čitaonica "Libergraf".

Anketa koja je sprovedena u okviru projekta "Grad po meri mladih" koji finansira Balkanski fond za demokratiju pokazala je da najveće zaštitinike njihovih interesa mladi vide u studentskim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << organizacijama i omladinskim centrima.

Na pitanje koji je najveći problem mladih u Srbiji, 59, 2 odsto ispitanika starosti između 25 i 30 godina odgovorilo je da je to nezaposlenost, dok je isti odgovor dalo 61 odsto ispitanika koji imaju između 20 i 25 godina.

Takođe, anketa je pokazala da generalna nezainteresovanost društva za mlade predstavlja ogroman problem.

Rešenje za takvu situaciju mladi vide u formiranju jedinstvene "krovne organizacije", koja bi zastupala njihove interese u opštinama, ali i u celoj zemlji.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.