KUPCI STANOVA PREVARENI, ZAŠTO ODGOVORNI ĆUTE?

Izvor: Kurir, 06.Jun.2011, 09:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KUPCI STANOVA PREVARENI, ZAŠTO ODGOVORNI ĆUTE?

BEOGRAD - Tabu tema! Sedam godina od početka gradnje i prodaje stanova u Filmskom gradu u Beogradu ova prevara veka nema epiloga, a svi nadležni ćute!

BEOGRAD - Tabu tema!

Sedam godina od početka gradnje i prodaje stanova u Filmskom gradu u Beogradu ova prevara veka nema epiloga, a svi nadležni ćute!

Dok se za to vreme porodice 1.009 kupaca potucaju pod tuđim krovovima, a mnogi vlasnici čak više nisu ni živi, država ne preduzima ništa da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se ovaj slučaj reši, tvrdi za Kurir Veljko Lečić iz Udruženja građana “Hiljadu oštećenih”.

- Nema institucije u državi kojoj se nismo obraćali i dostavili dokumentaciju, počev od ministara u Vladi, predsednika Privrednog suda i sve uzalud. Ministarka pravde Snežana Malović nam je pre godinu dana, na sastanku kojem je prisustvovao i ministar Oliver Dulić, obećala da će oformiti radno telo koje će ispitati slučaj. Rekla je da to treba da se reši jer su oštećeni ljudi koji su po zakonu kupili stanove, ali još uvek ništa - kaže Lečić.

Oštećeni građani, kako tvrdi Veljko Lečić, naročito su kivni što Lukić i Mihajlović nisu bili u zatvoru zbog njihovih stanova.

- Sve inspekcije su znale kako je Aleksandar Lukić bespravno gradio po Višnjici, Mirijevu, Zemunu, Rakovici i opet su mu dozvolile da gradi stanove u Filmskom gradu.

Lukić ni sata nije ležao u zatvoru zbog toga što je prevario građane, već samo zbog utaje poreza. Ako Mihajlović nije uzimao pare od stanova, kriv je zato što je dozvolio da mu Lukić prodaje stanove, jer je bio nadzorni organ u Filmskom gradu - ističe Lečić. Kurir je juče ponovo zvao nadležne iz tužilaštva, ali se oni nisu javljali na telefone.

Ne zna se gde je novac

Advokat Vladan Zlatić, koji zastupa oštećene građane, kaže da su stanove prodavali i podizvođači radova u Filmskom gradu.

- Lukić je angažovao podizvođače i platio im u stanovima, koje su oni prodavali. Ne zna se gde je ostali novac, jer je išao na ruke, a ne preko računa, i zbog toga je Lukić odgovarao za poresku utaju - kaže Zlatić.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.