Izvedena premijera Kose

Izvor: B92, 04.Feb.2010, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izvedena premijera "Kose"

Beograd -- Nova verzija čuvenog mjuzikla "Kosa" premijerno je izvedena u pozorištu Atelje 212.

Brodvejski hit koji je obeležio hipi epohu i koji se u Ateljeu igrao od 1969. do 1973. godine kao prva postavka u socijalističkom bloku, reditelj Kokan Mladenović je premestio u 2010. godinu. I u novoj verziji "Kose" sačuvan je duh pobune s tim što su junaci ovaj put mladi antiglobalisti koji protestuju protiv neravnopravno raspoređenog bogatsva u svetu i multikorporacija. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Glavne uloge u "Kosi" igraju Sergej i Branislav Trifunović, Gordan Kičić, Ivan Jevtović i Jelena Gavrilović, dok se u ansamblu nalazi još 50 glumaca, plesača i muzičara, koji su za samo mesec i po dana uspeli da pripreme spektakl od kog se očekuje da obeleži pozorišnu sezonu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.