Inkubatori za GAK i KBC Zvezdara

Izvor: B92, 10.Dec.2011, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inkubatori za GAK i KBC "Zvezdara"

Beograd -- Sto dana "Bitke za bebe" obeležila su uručenja novih inkubatora. Predstavnici Fonda B92 uručili su nove inkubatore u KBC "Zvezdara" i GAK "Narodni front".

Isporukom novih pet inkubatora zaokružen je broj od ukupno 40 koji su tokom "Bitke za bebe" izvojevani za potrebe najveće institucije u Srbiji, koja brine o životima naših najmlađih i najugroženijih sugrađana, a to je Institut za neonatologiju.

Nakon formalnog dela, predsednik Upravnog odbora Fonda B92 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Veran Matić i predstavnici donatora su obišli odeljenje intenzivne nege, koje će, zahvaljujući sredstvima prikupljenim tokom trajanja akcije, konačno biti potpuno opremljeno najsavremenijim inkubatorima.

Simbolična turneja po zdravstvenim ustanovama u Beogradu završena je isporukom dva nova inkubatora Ginekološko-akušerskoj klinici „Narodni front". Pre stotinak dana Fond B92 je krenuo u bitku sa ciljem da prikupi sredstva za kupovinu stotinu novih inkubatora, a zahvaljujući uspehu akcije obezbeđeno je ukupno 179 inkubatora.

Karavan inkubatora „Bitke za bebe" će uskoro posetiti i druge gradove Srbije i zdravstvenim centrima uručiti neophodne aparate.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.