Građani odaju poštu Ivanoviću

Izvor: RTS, 16.Jan.2018, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Građani odaju poštu Ivanoviću

Na Svetosavskom platou ispred i u Hramu Svetog Save okupili su se građani kako bi odali poštu Oliveru Ivanoviću, ubijenom jutros u Kosovskoj Mitrovici. Građani odaju poštu i u Novom Sadu i Kruševcu.
Građani pale sveće u Hramu, a takođe na platou ispred stoje sa upaljenim svećama i ćutke odaju poštu ubijenom političaru sa KiM.

Građani polažu sveće ispred ulaza u Hram, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << gde se formirala i kolona onih koji žele u Uramu da upale sveću za ubijenog predsednika Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda".
Među okupljenima su i političari opozicije, predsednici DS-a i Nove stranke Dragan Šutanovac i Zoran Žvković, tu su i Dragan Đilas, Boris Tadić, Vuk Jeremić, zatim Sanda Rašković Ivić, Dijana Vukomanović.
Na poziv upućen preko društvenih mreža odazvale su se i javne ličnosti, Ognjen Radivojević, Nikola Kojo, ličnosti aktivne na Tviteru.
Da oda poštu Ivanoviću na Svetosavski plato došao je i francuski humanitarac Arno Gujon.
I ispred Uspenske crkve i na Trgu slobode u Novom Sadu građani su palili sveće i tako odali poštu Ivanoviću.
Sveće je zapalilo više desetina Novosađana, među kojima je bio veliki broj funkcionera nekoliko političkih stranaka.
Poziv na paljenje sveća upućen je posredstvom društvenih mreža, sa haštagom "Nas je ipak više", što je bio predizborni slogan Ivanovićevog pokreta na prošlogodišnjim lokalnim izborima na Kosovu i Metohiju.
U pomen na ubijenog Ivanovića, paljene su sveće i na centralnom novosadskom trgu, takođe uz prisutvo političara.
Vidno potreseni i uplakani ljudi i dalje u kasnim večernjim časovima pristižu u prostorije Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" ubijenog Olivera Ivanovića, da izjave saučešće porodici i odaju poslednju počast.
Građani su okupljeni i ispred prostorija Građanske inicijative u Sutjeskoj ulici u Kosovskoj Mitrovici i u tišini stoje.
U centru grada ni iz jednog kafića ne čuje se muzika, samo ponegde i to veoma prigušena, jedva čujna.
Kako je ranije najavljeno, očekuje se da sutra povorka građana, nakon opela, isprati Olivera Ivanovića do izlaza iz Kosovske Mitrovice.
Polaganjem venca kraj spomenika Kosovskim junacima građani Kruševca i predstavnici opozicionih stranaka odali su počast Ivanoviću i izrazili saučešće njegovoj porodici.
Pogledaj vesti o: Sveti Sava,   Kruševac,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.