Gračanica: Riker sa vladikom Teodosijem

Izvor: S media, 17.Avg.2011, 18:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gračanica: Riker sa vladikom Teodosijem

Vladika Teodosije se sastao danas u Gračanici sa zamenikom pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filipom Rikerom. Njih dvojica su zajedno obišli srednjovekovni manastir i kasnije se obratili novinarima.

Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker posetio je danas Gračanicu gde se sastao sa vladikom raško-prizrenskim Teodosijem.

Vladika i Riker su obišli srednjovekovni manastir, a posle >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << obilaska američki zvaničnik se nije obratio novinarima.

Riker: Pravo Prištine na vlast na severu

Gračanica: Dom zdravlja i dalje bez lekova i kiseonika

Kamenovana ambulanta u Kosovskoj Kamenici

Posetom Gračanici Riker je završio posetu Kosovu, gde se ranije danas sastao sa kosovskim premijerom Hašimom Tačijem i ministrima u kosovskoj vladi.

Riker je u Prištini, posle sastanka sa Tačijem, izjavio da je Kosovo nezavisna i suverena država i da kao takva ima pravo da vladavinu zakona uvede na celoj teritoriji, uključujući i sever.



On je naglasio da je teritorijalni integritet i suverenitet Kosova "nesumnjiv" i da ono što je potrebno "eliminisati bezakonje na severu ili bilo kom drugom delu teritorije".


Prema njegovim rečima, i posrednik EU u dijalogu Beograda i Prištine Robert Kuper jasno je stavio do znanja da ne može biti povratka na stanje status kvo.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.