FIŠER: JUŽNI TOK NIJE U INTERESU EVROPE

Izvor: Kurir, 09.Sep.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIŠER: "JUŽNI TOK" NIJE U INTERESU EVROPE

FRANKFURT - Projekat ruskog gasovoda "Južni tok" nije u političkom interesu Evrope i u pogledu ekonomije nema nikakvog smisla, ocenio je bivši nemački ministar i savetnik pri evropskom konkurentskom projektu Nabuko, Joška Fišer.

- "Južni tok" je ruski odgovor na projekat "Nabuko". On ne donosi više gasa Evropi - objasnio je Fišer u intervjuu za nemački privredni dnevnik Handelsblat.

- Ekonomski "Južni tok" nema nikakvog smisla. Politički taj projekat nije u interesu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Evrope - dodao je Fišer.

"Nabuko" bi trebalo da od 2013. počne da usmerava gas iz Kaspijskog mora ka zapadnoj Evropi preko Turske kako bi smanjio zavisnost evropskih zemalja od Rusije. Taj projekat direktna je konkurencija ruskom gasovodu "Južni tok" i zato je na udaru kritike Moskve.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.