Djukić-Dejanović ohrabrila sindikate

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 18:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Djukić-Dejanović ohrabrila sindikate

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić-Dejanovoić i predsednica Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) Ranka Savić saopštile su danas da su pregovori Vlade Srbije i sindikata o penzionom zakonu otišli korak dalje i izrazile nadu da će se u narednih 48 sati pronaći adekvatno rešenje za sindikalne zahteve.

“Danas smo korak dalje ka mogućim rešenjima u izuzetno teškoj ekonomskoj situaciji u kojoj sindikati, u ime gradjana Srbije, zabrinuti za njihovu >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << sadašnjost i budućnost, rade ono što jeste deo očekivanih aktivnosti sindikata”, rekla je Djukić-Dejanović.

Produženi razgovori sa MMF

Ona je kazala da raduje činjenica da je bilo konstruktivnih razgovora u Vladi i da je obostrano procenjeno da “predah od 48 sati“ daje mogućnost da se još jednom najozibiljnije razmotre svi zahtevi sindikata koji se odnose na visinu penzija, beneficirani radni staž i dužinu radnog staža žena.

“Očigledno je da će vlada morati da zausme sopstvene stavove i da će zbog toga, možda, imati odredjene konsultacije sa predstavnicima Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF)", istakla je Djukić-Dejanović.

Ona je izrazila uverenje da će se pronaći najbolje moguće rešenje, istakavši da je povlačenje Zakona o PIO iz skupštinske procedure dokaz da se socijalnim dijalogom mogu rešiti delikatne situacije.

Sindikati ruše Vladu

“Gajim nadu da ćemo za 48 sati imati pozitivan dogovor izmedju sindikata i vlade”, rekla je predsednica parlamenta nakon razgovora sa predstavnicima ASNS-a.

Savićeva je rekla da su predstavnici ASNS obavestili predsednicu parlamenta dokle se došlo u pregovorima Vlade i sindikata i dodala da je veoma zadovoljna njenim razumevanjem kao predstavnika zakonodavne vlasti.

Ona je rekla da ono što je danas delegacija ASNS čula od predsednice ohrabruje sindikate da istraju u svojoj borbi.

Danas rezultati pregovora sa sindikatima

“Danas su pregovori dostigli viši nivo, odnosno vlada je stavila moratorijum od dva dana kada će se, kako nam je premijer rekao, nastojati da se u petak izadje sa predlogom rešenja o sindikalnim zahtevima”, rekla je Savićeva.

Ona je istakla da su svi svesni ekonomskog I socijalnog trenutka u kome se nalazi Srbija, što, kako je rekla, ohrabruje, ali uliva nadu to što postoji spremnost zakonodavne vlasti da pomogne sindikatima u rešavanju problema nastalih u tako teškom trenutku.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.