Danas test iz matematike

Izvor: Danas, 16.Jun.2014, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Danas test iz matematike

Mali maturanti juče su polagali završni ispit iz maternjeg jezika, a danas je na redu testiranje iz matematike. Đaci sutra polažu kombinovani test iz biologije, istorije, geografije, fizike i hemije, a preliminarni rezultati male mature biće objavljeni 20. juna. Ministar prosvete Srđan Verbić izjavio je prilikom jučerašnje posete OŠ „Miloš Crnjanski“ da završni ispit protiče bez problema i da je uveren da će ovo biti „uspešna priča“. Verbić je dodao da je ove godine bezbednost na mnogo višem nivou, ali da niko nije srećan što testovi moraju da se transportuju policijskim maricama. On je naveo da niko ne može da garantuje stoprocentnu bezbednost, jer je u malu maturu uključeno desetine hiljada ljudi, ali da u ovom trenutku sve teče regularno.

Nastavak na Danas...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Testove za maturu štite oružjem

Izvor: Vesti-online.com, 17.Jun.2014, 10:52

Čak i da se to desi, odgovorni bi morali u zatvor, jer su podaci u testovima zaštićeni kao tajni. U ceo posao organizovanja mature i čuvanja testova uključeno je desetine hiljada ljudi, kaže za ''24 sata'' ministar prosvete Srđan Verbić, ali baš zbog velikog broja angažovanih radnika, bezbednost...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.