Izvor: Blic, 07.Jul.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez viza i jeftinije

Bez viza i jeftinije

Građani Srbije se i ovog leta, kako svedoče podaci iz turističkih agencija, odlučuju da odmor provedu u Tunisu, Egiptu, turskim letovalištima, na Malti ili Kipru. Svi koji izaberu neku od ovih destinacija biće pošteđeni peripetija oko dobijanja vize.

Sve što je potrebno za ulazak u Egipat jeste 15 dolara, koliko košta viza koja se dobija po sletanju na aerodrom u ovoj zemlji. Ista procedura važi i za Tursku, za koju viza košta 10 evra.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Za Tunis putnicima viza uopšte nije potrebna. Za Kipar se dobija za jedan dan, uz pasoš, i izdaje se u Srbiji, dok se za Maltu zahtev podnosi ovde, a viza se preuzima na Malti. Naravno, ovde na vreme dobijamo obaveštenje da li je putniku viza odobrena - objašnjava Jasmina Končar, marketing menadžer turističke agencije 'Džoli trevel'.

Uz troškove vize, svi oni koji na letovanje putuju avionom moraju da plate osiguranje od 350 dinara, kao i aerodromske takse, čija je cena između 30 i 40 evra, zavisno od zemlje u koju se putuje.

Luksuz po meri

Za desetodnevni boravak u Tunisu preko turističke agencije 'Argus turs' treba izdvojiti 13.000 dinara za avio-prevoz i najmanje 139 evra za hotel sa dve zvezdice. Najskuplji smeštaj u Tunisu ova agencija nudi u hotelu 'Imperijal' sa pet zvedica, po ceni od oko 450 evra.

Preko 'Kontikija' turisti mogu provesti sedam, deset, 11 ili 15 dana u Tunisu, a aranžman sa uračunatim avio-prevozom za ovu destinaciju košta od 295 evra za osam dana do preko 500 evra za petnaest dana.

- Za hotele sa tri zvezdice deca imaju gratis smeštaj, a sve cene aranžmana će u jeku letnje sezone biti malo skuplje - poručuju iz 'Kontikija'.

Ova turistička agencija ima aranžmane i za Tursku, ali samo uz avio-prevoz. Za osam dana u Kušadasiju treba izdvojiti između 199 i 310 evra, a za 15 dana od 440 evra pa naviše.

Preko 'Argus tursa' do Kušadasija se može stići i avionom i autobusom.

- Prevoz autobusom košta pet hiljada dinara, a aranžmani, zavisno od kategorije hotela, 70-280 evra. Avionski prevoz se za istu destinaciju plaća 11.000 dinara, a smeštaj u hotelima je oko 90 pa sve do 650 evra u ol-inkluziv hotelima - kažu u 'Argus tursu'.

Put u Hurgadu u Egiptu ova agencija nudi za 14.000 dinara, koliko košta avio-karta, i između 100 i 400 evra, koliko koštaju hoteli.

Za boravak u Egiptu 'Kontiki' nudi nekoliko kombinacija. Ukoliko građani žele posetiti i Kairo i Hurgadu, moraće da izdvoje najmanje 299 evra za 12 polupansiona.

Osam noćenja sa doručkom na Malti preko 'Kontikija' košta oko 365 evra, a za sedam dana duže treba izdvojiti najmanje 510 evra. Ove destinacije omogućavaju uštedu vremena potrebnog za dobijanje vize, a koliko građani novca mogu uštedeti, zavisi od njihovog izbora i luksuza koji sebi žele i mogu da priušte. M. Jeveričić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.