Izvor: B92, 13.Jul.2010, 12:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatna putovanja za decu

Beograd -- Prva grupa dece iz beogradskih socijalno ugroženih porodica krenula je na besplatno letovanje na Goč.

Sa njima su, umesto roditelja, krenuli socijalni radnici, pedagozi i psiholozi Gradskog centra za socijalni rad. Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas najavio je da će se i naredne godine ova praksa nastaviti.

Dobro raspoloženje i energija bili su vidljivi tokom poslednjih priprema za putovanje na letovanje grupe od šezdeset i troje dece. Za neke od njih, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ovo je prvi put da napuštaju Beograd.

"Osećam se super, uzbuđeno"; "Fenomenalno, jedva čekam da stignem, da vidim kako je tamo"; "Idem da se igram, da se druzim i upoznaću nove drugare", samo su neki od odgovora dece na pitanje kako se osećaju zbog toga što putuju na Goč.

Osim dece, odmoru se raduju i roditelji. Kažu da bi voleli da postoji više ovakvih inicijativa za besplatna putovanja.

"Deca spremna, tata spreman isto... U suštini uvek brineš za decu ali mislim da su u sigurnim rukama", kaže jedan od roditelja Predrag Varićak.

Mališanima su, osim roditelja, srećan put poželeli i predstavnici gradske vlasti, koja je za ova putovanja iz gradskog budžeta izdvojila oko 10 miliona dinara.

"Možemo da kažemo da ćemo nastaviti i sledeće godine. Videli ste kolika je njihova sreća što idu, malo i tuga jer se neki po prvi put odvajaju od roditelja. Mislimo da će biti presrećni", rekao je Dragan Đilas, gradonačelnik Beograda.

Grad Beograd će u naredna dva meseca na letovanje poslati oko 700 dece iz socijalno najugroženijih porodica, a planirane destinacije su, osim Goča, i planine Tara i Rudnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.