Amerikanci prete „Sedovu“ hapšenjem

Izvor: Vostok.rs, 03.Jul.2012, 12:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Amerikanci prete „Sedovu“ hapšenjem

03.07.2012. -

Ruska jedrilica „Sedov“ ne može da uplovi u luku San Franciska zbog pretnje hapšenja. Sankcije koje su obećale da će primeniti američke vlasti tiču se sudskih rasprava oko takozvane biblioteke Šnejersona.

Naše jedrilice, uključujući i Sedova su veoma privlačne sa tačke gledišta biznisa. Sada se njegova cena kreće oko 120-130 miliona dolara.

Hasidi traže od Rusije kolekciju drevnih knjiga i dokumenata iz početka 1990. godina. Biblioteka >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << prvog čoveka opštine ljubavičeskih hasida, rabina Isaka Šnejersona počela je da se formira još u 18. veku. Sada ona sadrži 12.000 knjiga i 50.000 retkih dokumenata. 1950-ih godina Šnejerson je umro u Bruklinu, ne ukazavši kome ostavlja biblioteku posle smrti.

Izvor: Golos Rossii, foto: RIA Novosti    

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.