Svetski dan arapskog jezika

Izvor: DobreVesti.rs, 17.Dec.2018, 15:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svetski dan arapskog jezika

Svetski dan arapskog jezika je ustanovio Unesko, 18. decembra 2010. godine, na dan koji predstavlja prihvatanje arapskog jezika kao zvaničnog jezika Ujedinjenih nacija.

 
I ove godine, Svetski dan arapskog jezika se proslavlja i u Srbiji, u organizaciji Arapskog kulturnog centra i Grupe arapskih ambasadora u Beogradu. Proslava će se održati 18. decembra u 18.30 časova u Narodnoj biblioteci Srbije.
 
I ove godine smo pripremljen je zanimljiv i bogat program, a između ostalog, imaćete i priliku da vidite neke od kaligrafskih radova Aleksandra Stankovića, koji će pre početka Programa ispisivati vaša imena na arapskom.
 
Program:
 
17.30 časova – Aleksandar Stanković...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.