Apel za podršku kulturi

Izvor: DobreVesti.rs, 05.Maj.2020, 21:13

Apel za podršku kulturi

Mnoga Udruženja za kulturu, kulturne institucije, samostalni i slobodni umetnici i predstavnici kreativne industrije uputili su Vladi Srbije apel da se pomogne kulturi koja se našla u nezavisnoj situaciji nakon izbijanja pandemije.

 
Kultura je ostala bez svog konzumenta – publike i posetioca i kako se čini u merama popuštanja koje se ovih dana mogu čuti, jedno je izvesno – koncerata, bioskopa i pozorišta u dogledno vreme neće biti kao ni masovnih kulturnih i zabavnih manifestacija, poput Egzita na primer. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević je već najavio da je izvesno da ga neće biti.
 
Dodatni „loš ton“ ovoj zabrinjavajućoj situaciji dala je informacija da je novim rebalansom...

Nastavak na DobreVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.