Zvezda je rođena

Izvor: Vesti-online.com, 02.Okt.2012, 13:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda je rođena

Uprkos mnogo čemu stresnom oko premijere komada "Lulu" u Kraljevskom pozorištu u Kopenhagenu, Danica Ćurčić je dočekana čestitkama za naslovnu ulogu koja je njen prvi nastup na vodećoj sceni u Danskoj.

I pre nego je dobila pohvale u medijima, poverena joj je glavna rola i u predstavi koja se očekuje.

Međutim, biti na daskama koje život znače moglo je značiti pukim slučajem i ne biti više u stvarnom životu. Na generalnoj probi srušila se kulisa i teško >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << povredila jednog glumca.

 

Premijera je otkazana. Nastavilo se s probama, trebalo je uhodati zamenu. Novine su se raspisale o tome, što je loše uticalo na atmosferu. O tome ste, uostalom nedavno čitali u "Vestima" u rubrici pod naslovom "Danica izbegla smrt na sceni".

 

Šokirala publiku

Lulu koju glumi Danica već u prvoj sceni drma publiku, jer vrši malu nuždu na sceni, pred gledaocima koji su i ovakvi i onakvi. Ali ne ostaje samo na tome, a to već ne znamo kako da opišemo.

Publicitet koji je ukazan debitantkinji pre nego je zavesa podignuta, tonom da je zvezda unapred rođena, bio je takođe opterećenje jer trebalo je da se dokaže na pozornici. I sama uloga Lulu u komadu iz 1894, koji se prvi put igra prema izvornom tekstu nemačkog pisca Franka Vedekinda, pošto je u dugom međuvremenu bio pod embargom, veoma je delikantna ali ne i za zvezdu Danicu. Lulu na samom kraju, posle obrta za obrtom, ubija Džek Trbosek.

Zavesa je spuštena nakon premijere, koja je, ovoga puta, protekla bez rizika, što je uspeh, da se na glumce obruši kulisa. Kritičari su različitih utisaka o šokantnoj, žanrovski rečeno: avangardnoj režiji. Poneki gledalac je izašao iz sale zbog nekih scena. Kritičari su režiju inače poznate Katarine Vajderman ocenili od dvojke do petice.

Međutim, jednodušni su u izdašnosti prema mladoj glumici koja je doživljena kao veliko otkrovenje. U njenom tumačenju lika mlade, lepe, ubice, kurve, Lulu nije ostavila utisak da je monstrum. Danica glumi kao da je već prvakinja drame i ako je tek početnica. I takva su poređenja kritike koja se, inače, obračunava sa postavom same predstave. U tome je sjaj zvezde poreklom, po očevoj liniji, iz srpskog sela Mala Vrbica. Kraljevsko pozorište je dobilo princezu od Vrbice.  

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.