Vatrogasci spasli nošnje

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2013, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vatrogasci spasli nošnje

Prošle srede, pola sata posle ponoći izbio je požar u klupskim prostorijama KUD-a "Vuk Karadžić" iz Roršaha. Prema izjavi policije, požar je izbio na ulazu sa rampe iza kluba a proširio se na drvena vrata, plafon i dalje ka krovu.

Članovi udruženja

Ulaz sa rampe, sa druge strane kluba

Požar se prođirio prema krovu

Zgarište

Izgoreo plafon u jednoj od prostorija

Izgorela ulazna vrata sa druge strane kluba
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<
Ikona ostala neoštećena

 

Brzom intervencijom vatrogasci su lokalizovali vatru i spasli narodne nošnje ovog udruženja, velike vrednosti. Šteta na građevini se procenjuje na više desetina hiljada franaka.

Naš dopisnik u klupskim prostorijama u Roršahu zatekao je grupu od dvadesetak članova, koji su došli da očiste izgorelu prostoriju i tako se pripreme za doček Nove godine.

 

Račun za pomoć

 

Ko želi i ima mogućnosti da pomogne ovom udruženju, može da uplati finansijsku pomoć: Banka: Reiffeisenbank Rorschacherberg - Tal, 9404 Rorschacherberg. Na ime: CH 28 8129 6000 0120 5587 1, Serbischer Tanzverein KUD Vuk S. Karadzic, Lowenstr. 59 -9400 Rorschach

- Stigao sam oko jedan sat posle ponoći, a požar je počeo 15 minuta ranije. O požaru me je obavestio Željko Šućević, a njega njegov drug koji je tuda prošao kolima. Kada sam stigao u klub, vatrogasci su već gasili vatru. Uskoro je stigla cela uprava i još nekoliko starijih igrača, koji su sklonili stvari.

 

Na svu sreću, požar se proširio prema krovu gore, tako da je zahvatio samo jednu prostoriju i to onu koja je bila pored prostorije gde smo čuvali nošnju. Celokupnu nošnju odneli smo na čišćenje, gde će ostati nekoliko dana u specijalnim prostoprijama i gde će se usisavanjem izvlačiti miris dima - kaže Siniša Firlović, umetnički rukovodilac KUD-a "Vuk Karadžić" iz Roršaha.

- U najskorije vreme ćemo da popravimo tavan koji je oštećen od požara u jednoj prostoriji, a ostale prostorije i sala za trening nisu zahvaćeni. Tako da ćemo doček Nove godine slaviti kako je predviđeno u našim klupskim prostorijama - veli Dragan Radisavljević, predsednik ovog udruženja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.