Uvertira za jubilej

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uvertira za jubilej

U organizaciji Sektora za narodnu kulturu grada Salcburga, na poznatom gradskom vašaru Salcburger dult, održana je manifestacija igara i pesama naroda koji žive u Mocartovom gradu.

Muzička sekcija KSZS

Svi ih zovu: Folklorni ansambl

I nošnje privlače pažnju publike

Austrijanci u tradicionalnoj odeći

 

Pored dvadesetak zemalja učesnika, prisutnima su se predstavili i članovi Kulturno-sportske zajednice Srba (KSZS). >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Najstarije udruženje naših građana iz ovog grada koristi svaku priliku da na javnim skupovima predstavi lepotu i tradiciju srpske kulture. Time pokazuju dobru integraciju i spremnost da ravnopravno učestvuju u društvenom životu grada.

Gradske ustanove zadovoljne odazivom članova KSZS-a sada već unapred upućuju poziv za naredna zajednička druženja.

- Trudimo se da se odazovemo i učestvujemo na skoro svim skupovima. Znamo da nije uvek jednostavno jer treba uložiti puno slobodnog vremena i truda, pored svih drugih, ličnih obaveza kako nas roditelja tako i dece - istice Nenad Šulejić, predsednik KSZS-a.

Prema njegovim rečima, ipak na kraju sva ta druženja ostaju u lepom sećanju.

- Zahvalnost svakako pripada članovima koji ulažu veliki trud i zalaganje - dodao je on.

Brojni nastupi u gradu i stalno učešće na manifestacijama Saveza Srba u Austriji dobra su uvertira za predstojeći jubilej KSZS-a, koji ove godine, tačnije 24. oktobra, svečanom akademijom obeležava 15 godina postojanja.

 

Vatromet

- I ovo druženje pored uspešnog nastupa folklornog ansamba i muzičke sekcije KSZS-a, ostaće u lepom sećanju i po predivnom vatrometu na kraju programa koji je priredio organizator tradicionalnog vašara.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.