Ozdraviće naš Bakir!

Izvor: Vesti-online.com, 26.Mar.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ozdraviće naš Bakir!

U velikoj humanitarnoj akciji za pomoć malom Bakiru Isoviću iz Sjenice, koji je rođen slep i nepokretan, žitelji ove varoši na Pešteru, komšije iz Novog Pazara, Tutina i brojni Sjeničani rasuti širom Evrope i sveta, za samo mesec dana prikupili su 22.000 evra, znatno više nego što je bilo potrebno za Bakirov polazak na put nade u daleku Tulu u Rusiji.

Pre operacije: Bakir sa roditeljima i doktorom Šišovim 

Zajedno sa ocem Ernesom i majkom Muamerom Isović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << nezaposlenima i siromašnima, četvorogodišnji Bakir je deset dana boravio na Državnoj klinici u Tuli (Centar novih medicinskih tehnologija) gde ga je pregledao, a potom i operisao čuveni doktor Sergej Vitaljevič Šišov, neurohirurg i traumatolog. Obolele od dečje paralize i multiple skleroze leči svojom, najsavremenijom svetskom metodom, a ako je suditi po izjavama roditelja čiju je decu ranije operisao, ima mnogo uspeha.

- Kroz osam meseci putujemo ponovo, na još jedan hirurški zahvat, a potom, u dogovoru sa doktorom Šišovim, i na treću. Bakir je sve lako podneo, a doktor Šišov je prezadovoljan. Verujte, i mi smo zadovoljni, jer je napravljen očigledan pomak ka Bakirovom ozdravljenju. Prema nekim prognozama već posle druge operacije bi trebalo sam da hoda - kaže Bakirov otac Ernes i naglašava da su u Tuli bili srdačni i da doktor Šišov daje sve od sebe da pomogne teško oboleloj i najčešće otpisanoj deci.

 

Novac više nije prepreka

Kako trenutno stoje stvari, Bakiru novac više neće biti problem i imaće dovoljno bar za još dva odlaska u Tulu i lečenje u Srbiji. Pored ovih lepih vesti, čuvena Svetska očna klinika iz Turske, koja ima i svoju bolnicu u Skoplju, ponudila je besplatno lečenje za mladog Bakira Isovića.

Osim nogu, ovaj čuveni doktor je Bakiru operisao i "neurološke tačke" u predelu očiju, što mu je bar za 30 odsto popravilo vid. Inače, Bakir je bio potpuno slep, od pre godinu dana, a vid je počeo polako da se vraća, tako posle prve intervencije u Rusiji, sada vidi muvu i leptira.

 

POZIV DONATORIMA 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

- Nemamo reči kojima bi se zahvalili našim sugrađanima u Sjenici, Novopazarcima, Tutincima, žiteljima drugih gradova Srbije i posebno našima u dijaspori. Svako je pomogao koliko je mogao, neko više, neko manje. Oduševljeni smo ljudskom dobrotom koja nam je stizala sa svih strana sveta, od ljudi svih vera i nacija i koja nam daje još veću snagu da istrajemo u borbi za Bakira. Kad Bakir prohoda i poraste, a mi se nadamo da će tako biti, i sam će imati priliku da se svojim dobrotvorima zahvali, da im poželi dobro zdravlje i uspeh u životu - poručuje Bakirova majka Muamera. 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.