Nezaboravan provod Kraljevčana

Izvor: Vesti-online.com, 02.Jan.2013, 00:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaboravan provod Kraljevčana

Nakon četiri dana boravka KUD Kraljevačka riznica iz Kraljeva, gost KUD "Nikola Tesla" iz Lucerna, i izvanrednog zajedničkog koncerta na devetim susretima folkloraša koji su postali tradicija "Tesle" iz Lucerna, o čemu su "Vesti" nedavno detaljno pisale, gosti su se vratili u Srbiju, a rastanak je teško pao i njima i domaćinima, pa je kanula i poneka suza.

 

- Kontakt između Riznice i "Tesle" ostvario se preko Igora Gudića, direktora KUD Kraljevačka riznice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << i mene - priča za "Vesti" Marinko Vukajlović koji je najzaslužniji za boravak dece iz Kraljeva u Lucernu.

- Iako je vreme za dogovor bilo kratko, uspeli smo brzo da se dogovorimo i 36-oro dece do 14 godina je došlo da boravi kod nas u gostima četiri dana - veli Vukajlović.

 

  Deca iz Kraljeva bila su smeštena kod svojih drugara iz "Tesle", pa su im domaćini organizovali razgledanje grada kojim su bili oduševljeni.

Vejavica nije sprečila domaćine da sa gostima obiđu Lucern i pokažu im znamenitosti ovoga grada od kojih im se najviše dopao stari drveni most Kapelbrücke, spomenik Lönjendenkmal, muzej glečera (Gletschergarrten), a oduševljenju nije bilo kraja kada su po nekoliko puta prolazili kroz lavirint ogledala, gde su se sjajno zabavili.

 

Željka Šućur iz Kraljeva, baš kao i ostalu decu, oduševio je lavirint ogledala.

- Ovako nešto nikad nismo videli. Lepo smo se zabavili, lavirint nas je sve ostavio bez daha, bilo je super i nezaboravno, ali i grad Lucern je na sve nas ostavio veoma pozitivan utisak - rekao je Željko koji je prvi put video Švajcarsku.

Valja napomenuti da je svako dete iz Kraljeva svojim domaćinima donelo po jedan lep poklon, ali i domaćini su nakupovali pregršt poklona za njih da ponesu svojima u Srbiji.

 

- Želim i ovim putem da se zahvalim svim domaćinima koji su otvorili svoje domove i u njih primili naše goste iz Kraljeva, ugostili ih domaćinski i sve učinili da im boravak u Lucernu ostane u nezaboravnom sećanju - kaže predsednik KUD "Nikola Tesla" Marinko Vukajlović.

 

Posebnu zahvalnost duguju Dušanu Miladinoviću koji je u svoj dom primio čak četvoro dece. Ispraćaj malih Kraljevčana bio je vrlo dirljiv i emotivan. Puno suza i zahvalnost gostiju što su imali priliku da upoznaju svoje vršnjake, ali i obećanja da će prijateljstvo nastaviti, da će se uskoro družiti i videti ponovo u Kraljevu.

 

Rastanak teško pao

Igor Gudić se na rastanku još jednom zahvalio domaćinima na nezaboravnom dočeku u Lucarnu uz poziv da nastave druženje u Kraljevu.

 

- Naši gosti su bili predivni, skromni, pažljivi i lepo vaspitani. Jako nam je teško pao rastanak sa njima jer smo se za ovo kratko vreme neverovatno zbližili kao da se poznajemo godinama - rekao je jedan od domaćina Milan Koljančić.

 

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.