Dunavom da stignu i investicije

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2014, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dunavom da stignu i investicije

Druga po veličini evropska reka Dunav, povezuje Linc i Novi Sad, što je velika prilika za saradnju dva grada. Tim povodom gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sa saradnicima je boravio glavnom gradu Gornje Austrije, na poziv kolege gradonačelnika Linca, Klausa Lugera. Sastanku je prisustvovao i Neđo Nikolić, u ime srpske zajednice u Lincu.

Vučević i Luger sa saradnicima

 

Na sastanku se razgovaralo o temama koje se odnose na saradnju Linca i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << Novog Sada. Dragoceno je bilo iskustvo koje je gradonačelnik Klaus Luger podelio u vezi s procesom za kandidaturu za evropsku prestonicu kulture, titulu koju je Linc imao tokom 2009. godine.

Razgovor je vođen i u vezi sa Dunavskom strategijom, u čijem radu aktivno učestvuju i Republika Srbija i Novi Sad, kao i o većoj saradnji njenog ostvarenja i korišćenja potencijala Dunava kao značajnog resursa za održivi razvoj.

Gradonačelnik Vučević je tokom boravka pozvao privrednike iz Linca da ulažu u Novi Sad i da iskoriste sve potencijale koje on poseduje. On je naglasio da pri tome imaju u vidu izuzetne povoljnosti za investicije, koje su na snazi i koje garantuju kako država Srbija, tako i sam grad.

Dogovorena je sledeća faza saradnje i okvirni ciljevi u oblastima od obostranog značaja. Gradonačelnik Vučević se posle razgovora sa kolegom Lugerom, sastao i sa vodećim ljudima srpskog kluba "Nikola Tesla". Predstavnici našeg kluba su izrazili želju za bližom saradnjom sa gradom Novim Sadom, koja će prema dogovoru, biti realizovana u narednom periodu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.