Izložba crteža Dobrivoja Rajića

Izvor: Plakatt.com, 04.Apr.2012, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Izložba crteža Dobrivoja Rajića

Likovni salon KCNS, Novi Sad
Monday 9 Apr 20:00 - 20 Apr 20:00

UNUTRAŠNJA SLIKA
Izložba se može pogledati radnim danom od 10.00 do 20.00
„... Likovno uobličena, apstraktna predstava, ujedno opsena i stupica, predstavlja sliku „kontrolisane materije“, podjednako pikturalnog i grafičkog (lineranog) karaktera. Diskretno upućena pažnji, uglavnom neopreznog „posmatrača“ i nepouzdanom saznanju očnog živca, slika kao predstava postaje prihvatljiva varka, vizuelna atrakcija, plastička provokacija. Nepouzdanost „prvog pogleda“ kao moguće odgonetke značenja Slike iskustvom „pogleda sa strane“, ne prekida postojeću, uzajamnu vezu imaginarno Nekog sa poljima „unutrašnje slike“ kao iskonskim, primarnim svetom događaja koji postoje u nedokazivom trajanju i sećanju na mistično Nešto... (Miloš Arsić)
Dobrivoj Rajić – biografija
Rođen je 1956. godine u Zrenjaninu. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1982. godine, u klasi profesora Boška Petrovića. Član je SULUV-a od 1983. godine. Samostalni umetnik od 1987. Izlagao na brojnim samostalnim izložbama u zemlji i inostranstvu. Izražava se u multimedijalnim likovnim disciplinama: slika, crtež, skulptura, grafika, eksperimentelne tehnike štampe, asamblaž, redi-mejd, kombinovane tehnike, prošireni mediji...

Nastavak na Plakatt.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Plakatt.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Plakatt.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.