Tadić: Verujem u pobedu na izborima

Izvor: B92, 07.Okt.2012, 17:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Verujem u pobedu na izborima

Beograd -- Predsednik demokratske stranke Boris Tadić izjavio je da veruje u svoju pobedu na predstojećim stranačkim izborima, 10. novembra.

Tadić je u intervjuu FoNet-u rekao da na svoje protivkandidate gleda kao profesor koji priprema asistente da naslede njegovu katedru, ali da ne dozvoljava da to čine dok stvarno nisu sposobni za to.

Demokratska stranka, mora biti partija koja nije okrenuta samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sebi i svojim članovima, već čitavoj naciji, koju vode ljudi spremni da preuzmu svaki rizik. Ipak za svoje oponente, kaže da ne vidi da su u stanju da vode takvu politiku, kaže Tadić, i dodaje da o svim ovim tačkama njegov zamenik ima drugačiji pristup. Za Đilasa navoodi da je darovit političar, i da odlično upravlja gradom Beogradom, ali da to nije isto što i voditi stranku.

"Jedan od mojih nedostataka je što u prethodnih 8 godina nisam stvorio jaču konkurenciju za predsednika stranke", kaže Tadić.

Unutar stranačku kampalju opisuje bokserskom teminologijom, što znači da se udara iznad i ispod pleksusa, ali i to smatra uobičajenim. Ipak ponavlja da neće cepati stranku bez obzira na rezultat.

Dojučerašnjem koalicionom partneru Ivici Dačiću poručuje da nije izneverio njega, već građane. Tadić je, kao opasnu, ocenio izjavu predsednika Srbije Tomislava Nikolića da se neće žuriti sa procesom pristupanja Evropskoj uniji.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.