Izvor: Blic, 04.Apr.2009, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve zbog „loših veza“

Gradske vlasti tražiće povraćaj novca u iznosu od 24,5 miliona dinara, koliko je Opštini Grocka krajem prošle godine „prebačeno" za pokrivanje sportske hale. Ovaj novac i dalje se nalazi na računu Opštine, što je, prema nezvaničnim informacijama, ustanovila i Budžetska inspekcija koja je prethodnih dana kontrolisala njen rad.



Zapisnik Budžetske inspekcije još nije završen, ali, prema saznanjima „Blica", nepravilnosi u radu nije bilo. To je juče >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << potvrdio i Vladimir Pavlović (SPO), inače dojučerašnji savetnik predsednika opštine Grocka Zorana Jovanovića (DSS).

- Nismo direktno razgovarali, ali imamo informaciju da inspekcija zaista nije našla da je budžet trošen van predviđenih okvira, niti da je bilo prekoračenja po određenim budžetskim stavkama – rekao je Pavlović.

I stranka kojoj on pripada, kao i DS i G17 plus, koje su pre dva dana istupile iz opštinske vlasti u Grockoj, smatraju da je najveći problem sa koalicionim partnerima (DSS, Grupa građana „Snaga građana", SPS) bio loša komunikacija.

Sve stranke se slažu u tome da je kupovina novog automobila „škoda superb", za koju inače kažu da su kasnije saznali, i podizanje plata do iznosa većih od 150.000 dinara bile kulminacija loših odnosa u vladajućoj koaliciji.

- Prvi put ove godine postoji kapitalni deo budžeta u iznosu od 102, 5 miliona dinara, za koji smo smatrali da treba da bude utrošen na uređenje pijaca, javnih površina i na umrežavanje i kompjuterizaciju Opštine. Međutim, imali smo nesuglasica i oko raspodele budžetskih sredstava kojima nije bila predviđena kupovina automobila, a postoji i momenat u vezi sa Sportskom halom koja nema rešene imovinske odnose – kaže Vladica Čolović, doskorašnji zamenik predsednika opštine i predsednik OO DS u Grockoj.

I on, kao i predstavnici ostalih stranaka iz koalicije „Za evropsku Grocku", složni su u tome da nisu uspeli da utiču na donošenje odluka bitnih za razvoj ove opštine, kao i da ne žele da snose ogovornost za loše poteze ostalih koalicionih partnera. Iz tog razloga, pre dva dana, odlučili su se na istupanje iz opštinske vlasti.

Sednica Skupštine opštine trebalo bi da bude održana u roku od mesec dana od momenta kada stigne pismena ostavka predsednika Skupštine opštine, koja se još čeka. Na toj sednici ostavka se potvrđuje, posle čega sledi formiranje nove većine ukoliko se stranke dogovore, ili uvođenje prinudne uprave.

Kako je juče rekao Saša Đorić, bivši član gradskog veća i predsednik Opštinskog odbora G17 plus u Grockoj, „stvar je spekulacija šta će dalje biti.

- Jedino je izvesno da je SRS nezaobilazan partner u ovom trenutku. Mi nismo neko ko ima želju da i dalje participira u ovoj vlasti – rekao je Đorić istakavši da očekuje da i ostali koalicioni partneri (SPS) postupe slično.

Tvrde da „nisu znali"

Predstavnici koalicije „Za evropsku Grocku" juče su objasnili da nisu odmah znali da se kupuje novi automobil za potrebe Opštine, kao i da je mimo njihovog znanja aktuelni predsednik Zoran Jovanović tražio, i dobio, 24 miliona dinara od Grada za pokrivanje Sportske hale. Takođe, objasnili su da je januarska plata predsednika Skupštine opštine Grocka Miroljuba Petrovića (DS) u iznosu od 176.000 dinara „tehnička greška" i da je on, iako ju je uredno podigao, potom vratio ostatak koji mu ne pripada, i već u februaru primio duplo manje (82.000 dinara).

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.