SVI DOLAZE U SKUPŠTINU?

Izvor: Kurir, 17.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVI DOLAZE U SKUPŠTINU?

Na dnevnom redu sednice gradskog parlamenta je rasprava o prenosu osnivačkih prava u PKB

Očekujem da će sve odborničke grupe učestvovati u nastavku sednice Skupštine grada, rekao je Aleksandar Antić, predsednik gradskog parlamenta.

On je imao sastanak sa svim odborničkim grupama nakon što je 21. sednica Skupštine grada prekinuta 5. maja, kad su je napustili odbornici DSS i SRS.

Oni su se na taj korak odlučili smatrajući da rad Skupštine nije legalan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << „zato što pojedini odbornici koji su u sukobu interesa nisu podneli ostavku na jednu od funkcija“.Antić je za agenciju Beta rekao da je, prema njegovim informacijama, Upravni sud ocenio da žalba opozicije nema osnova i da je Skupština grada radila po zakonu.

U nastavku zasedanja odbornici bi, između ostalog, trebalo da raspravljaju o prenosu osnivačkih prava u Poljoprivrednom kombinatu Beograd (PKB) sa republike na grad Beograd. Odmah po završetku prekinutog zasedanja trebalo bi da počne i nova sednica Skupštine grada.

Na dnevnom redu je predlog odluke kojom je predviđeno da se legalizacija za objekte može platiti od sadašnjih 60 na 240 mesečnih rata.

Miroslav Čučković, član Gradskog veća, kaže da će preuzimanjem PK „Beograd“ grad upravljati sa 4.000 hektara zemljišta, koje će u narednim godinama biti znatan izvor prihoda.

- Prelaskom PKB u nadležnost grada prvenstveno će biti očuvana radna mesta, podići će se nivo proizvodnje, a firma će se stabilizovati do pronalaska strateškog partnera. Deo zemljišta, oko 4.000 hektara, postaće stambeno komercijalna i industrijska zona, i to lokacije uz Zrenjaninski put i deo uz budući most Zemun - Borča - najavio je Čučković.

(S. M.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.