Rupe lome točkove

Izvor: Glas javnosti, 25.Dec.2009, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rupe lome točkove

Sneg, hladno vreme i posipanje soli ostavili su za sobom rupe i prave male kratere na beogradskim ulicama. Ove anomalije na asfaltu mogu biti pogubne za trapove automobila, ali takođe predstavljaju potencijalnu veliku opasnost po bezbednost.

Ipak, javna preduzeća „Putevi Srbije“ i „Beograd put“ obećavaju da će u najkraćem roku sve rupe na glavnim saobraćajnicama u gradu biti sanirane. Prioritet su ulice prve kategorije, najavljuje Dragan Milošević, direktor sektora za građevinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << delatnosti u „ Beograd putu“. Nakon centra grada, na red dolaze manje prometne.

Popravlja se Gazela

Prema rečima nadležnih iz „Puteva Srbije“, krpljenje rupa na mostu Gazela otpočelo je sinoć oko 21 čas i trajaće do 5 ujutru na potezu od petlje „Hitna pomoć“ do petlje „Nacional“.

- Radovi su adekvatno označeni i obavljaju se uz asistenciju policije, a izvodiće ih nekoliko naših ekipa, bez zaustavljanja saobraćaja. Apelujemo na vozače da poštuju postavljenu signalizaciju i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu. Završetak radova očekujemo za nekoliko dana, poručili su iz ovog preduzeća.

-Na terenu je 11 ekipa koje efikasno i brzo popravljaju rupe nastale na kolovozu kojih ove godine ima poprilično, zbog veoma niskih temperatura i velike količine leda. Poznato nam je da se led širi izazivajući pucanje asfalta. Ipak, veliki broj ulica do sada je „sređen“. Već smo popravili Bulevar vojvode Mišića, Bulevar oslobođenja, ulicu Omladinskih brigada, kao i potez od Slavije pa sve do Veterinarskog fakulteta. Nadamo se da će nam lepo vreme ići na ruku pa će radovi na svim bitnim saobraćajnicama biti završeni do Nove godine - kaže Milošević.

On dodaje da se ovaj problem javlja svake zime i kako bi jedino trajno rešenje bilo presvlačenje ulica novim asfaltom.

- Ipak, ovako velike rekonstrukcije možemo planirati tek za april, kada zvanično počinje građevinska sezona. U nekim od ulica, kao što je Tršćanska, presvlačenje asfaltom je već otpočelo - navodi sagovornik.

Međutim, građani su ogorčeni jer zbog rupa na kolovozu, kako kažu, imaju velikih problema.

- Malo je falilo da u strogom centru grada ostanem bez točka na automobilu. Ne mogu da verujem da je Autokomanda, samo godinu dana posle rekonstrukcije ponovo opasna za vozače. Nadam se da će već jednom prestati ova agonija sa našim saobraćajnicama - ogorčen je sugrađanin Jovan P. sa Voždovca.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.