Propadanje bivše robne kuće Beteks u Požeškoj

Izvor: Studio B, 04.Mar.2011, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propadanje bivše robne kuće Beteks u Požeškoj

Dok širom grada, skoro na svakoj slobodnoj parceli niču novi tržni centri, zgrada bivše robne kuće Beteks na Banovom brdu, ne samo da je prazna, već se i sve više raspada.

Sekretarijat za urbanizam je potvrdu o prijavi radova na održavanju poslovnog objekta u požeskoj ulici izdao pre više pod 4 godine, vlasnik je poznat i kaže da planira rekonstrukciju, ali ona nikako da počne.

Nekadašnju robnu kuću sada koriste beskućnici, ili životinje lutalice koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << traže zaštitu od zime. Na lokaciji gde kvadrat stambenog prostora košta 2000 evra već godinama propada zgrada bivšeg najpopularnijeg tržnog centra Beogradjana sa Banovog brda.

Vlasnik zgrade Firma Hypo Alpe Adria Rent, posle prijava je čistila komunalni nered oko zgrade, a obećavaju da će i ulaz zatvoriti. Medjutim,na pitanje kada bi mogla da počne obnova, kažu da je nezahvalno pričati o terminima.

- Namera prilikom kupovine jeste upravo ta da se on rekonstruiše kako bi uspeo da zadovolji visoke standarde trgovine. U toku je ishodovanje svih saglasnosti kako bi mogao da počne proces rekonstrukcije. Još je rano da pričamo o novcu kad još nemamo papir kojim možem da pričamo, sada pričati o mogućnosti investicije je izlišno bez prvog koraka ili proceduralno, šta se tu podnosilo od dokumentacije, smatram da je podneto sve što je trebalo i da je sad zakonska procedura koja mora da se prodje da bi se ta odobronje i dobila, kaže Predrag Stojkov iz Hypo Alpe Adria Renta.

Da li će i kada napuštena zgrada postati tržni cntar zavisi samo od vlasnika. U Hypo Adria Rentu kažu da planiraju njeno renoviranje. U sekretarijatu za urbanizam, medjutim kažu da su prijavili radove još 2007. ali od tada ništa nije uradjeno.

Sekretarijat za urbanizam je potvrdu o prijavi radova na održavanju poslovnog objekta u požeskoj ulici izdao pre više pod 4 godine. Prema tehničkoj dokumentaciji, koja je sastavni deo te prijave odobreni su radovi koji se odnose na deo toplotne podstanice, radijatore, telefonske i instalacije vodovoda i kanalizacije - adaptaciju mokrih čvorova i ventilaciju. Dakle, postoji dozvola za unutrašnje radove. I to je dovoljno za početak.

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

Vrtić u Radničkoj ulici na čekanju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Mar.2011

NOVI SAD -..Još se ne zna kada će početi izgradnja novog vrtića "Radosnog detinjstva" u Radničkoj ulici, budući da Zavod za izgradnju grada trenutno rešava imovinsko pravne odnose na budućoj lokaciji objekta...Ovo obdanište skinuće sa liste čekanja 250 mališana. Planira se i dogradnja u školama...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.