Izvor: Politika, 19.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pretučen učenik

Dvojica mladića sa fantomkama na glavama i još jedan naoružan bokserom, izveli maloletnog F. V. iz školskog dvorišta Maloletni F. V. učenik drugog deset Pravno-birotehničke škole "9. maj" pretučen je juče oko 11 časova na uglu Svetogorske i Takovske ulice u napadu trojice mladića, od kojih su dvojica nosili fantomke na glavama. Njih dvojica i jedan nemaskirani naslinik, upali su u školsko dvorište i odvukli učenika F. V. na ulicu gde su mu, prema rečima više očevidaca, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << udarcima pesnicama i bokserom raskrvarili glavu.

Tuča je prestala u trenutku kada su napadači odbacili maloletnog F.V. na automobil sa reklamom "Marbo" marke "Fijat grande punto" koji je na semaforu čekao da se uključi zeleno svetlo. Vozač automobila je izašao iz vozila i uhvatio pretučenog učenika, ne dozvoljavajući mu da se udalji "jer mora da plati štetu na kolima" što su nasilnici iskoristili i pobegli.

Slobodan Pavlović, direktor Pravno-birotehničke škole "9. maj" ovim povodom je izjavio da škola ne može biti odgovorna za ono što se dešava van školske zgrade i dvorišta.

– Ovo je prvi put da se ovako nešto desilo kod nas. U "Pravnoj" postoje video nadzor i dva radnika obezbeđenja, tako da ne verujem da su napadači ušli u školsku zgradu – kategoričan je Pavlović.

Marija Ninković, sekretar škole, rekla da će učiniti sve što je u njenoj nadležnosti da reši ovaj slučaj.

– Jednog od napadača policija je identifikovala i on nije učenik naše škole, dok za drugu dvojicu nismo sigurni, jer su bili maskirani. Povod za tuču je bio ljubavni nesporazum – objasnila je Ninkovićeva.

Kako nezvanično saznajemo učenica drugog razreda ove škole je bila u vezi sa pretučenim F. V. posle koje ju je on zadirkivao i šalio se na njen račun, a jedan od napadača, po svoj prilici onaj koga je policija identifikovala, je njen sadašnji dečko koji je imao "bokser".

Maloletni F. V. je posle dolaska Hitne pomoći prebačen u Urgentni centar gde su lekari konstatovali lakše telesne povrede glave. On je, posle kompletne dijagnostike i hirurške intervencije ušivanja kože temena, pušten kući.

B. Pavićević

[objavljeno: 19.10.2006.]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.