PROTEST ISPRED VLADE SRBIJE: Umrlice za Apoteku Pančevo

Izvor: Blic, 12.Apr.2016, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTEST ISPRED VLADE SRBIJE: Umrlice za Apoteku Pančevo

Oko šezdeset radnika Apoteke Pančevo okupilo se danas ispred Vlade Srbije kako bi "podsetili" nadležne da plate nisu dobili još od novembra.

Apoteke su prazne, sve je zaplenjeno, a radnici, iako imaju ulogu neplaćenog savetodavca, svakog dana u nemogućim uslovima dolaze na posao. Tako, ni Dragana Dimov, da bi došla na protest, kartu do Beograda nije platila od svoje plate.

- Bojim se da nemamo lek za Apoteku Pančevo i da će posledice biti fatalne - objašnjava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dragana držeći u rukama umrlicu sa imenom institucije stare 230 godina.

Pre okupljanja ispred Vlade Srbije, apotekari su otišli i do Ministarstva zdravlja i izdejstvovali sastanak sa sekretarom, gde im je obećano da će ih obaveštavati o pregovorima sa lokalnom samoupravom, i prema rečima Branka Bojića, zaposlenog u Apoteci Pančevo, videli su nagoveštaj dobre volje.

- Odlučili smo se na ovaj korak, jer od kada je blokiran račun svi su nam okrenuli leđa. Ministarstvo i lokalna vlast prebacuju krivicu jedni na druge i "šetaju" nas od Beograda do Pančeva - ogorčen je Bojić.

Pročitajte još

On napominje da nisu zaposleni ti koji su napravili blokadu računa ove državne apoteke.

- Izabrali smo direktora iz svojih redova, kako bismo uopšte ostali, a to nam je dozvoljeno jer je firma u takvoj situaciji da niko nije hteo da stane na njeno čelo - ističe Bojić.

Podrška kolega

Pančevačke apotekare podržava i ostatak struke, a uz njih je danas Milisav Stojković iz Sindikalne organizacije Apoteke Zrenjanin.

- Ovaj ishod očekuje sve državne apoteke. Bitka sa državnim apotekama je neravnopravna, a vlast interesuju samo viskoprofitna mesta, dok naselja sa manjim brojem stanovnika zanemaruju - ističe Stojković, najavljujući veliki protest, na kom će učestvovati celo apotekarstvo i očekuje podršku ostalih zdravstvenih radnika.

Protestanti su trenutno Opštinskoj upravi grada Pančeva, gde će im odgovore i lokalne vlasti dati gradonačelnik Saša Pavlov.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.