PKB PRELAZI U NADLEŽNOST GRADA

Izvor: Kurir, 17.Maj.2010, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PKB PRELAZI U NADLEŽNOST GRADA

Član Gradskog veća Beograda Miroslav Čučković najavio je da će u naredna dva-tri dana predstavnici Beograda i Vlade Srbije potpisati ugovor o prenosu osnivačkih prava Poljoprivrednog kombinata Beograd u nadležnost grada.

- Ovo je istorijska odluka Skupštine Beograda od koje će korist biti vidljiva u narednim decenijama. Imamo dobar plan sa Vladom Srbije kako ćemo kompletnu poljoprivrednu proizvodnju u Beogradu podići na viši nivo - kazao je Čučković i dodao da će PKB posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 30 godina biti u nadležnosti grada.

On je posebno ukazao na značaj očuvanja radnih mesta u Kombinatu.

- Ta sigurnost nije postojala u prethodnim godinama, postojao je strah zaposlenih od privatizacije - rekao je Čučković.

Prema njegovim rečima, u devetomesečnim dogovorima o prenosu PKB u nadležnost grada učestvovali su predsednik i premijer Srbije, ministri ekonomije i poljoprivrede, gradonačelnik Beograda i članovi gradskog veća, predstavnici PKB-a.

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su informaciju o potrebi prenosa osnivačkih prava u PKB-u na grad, zbog zemljišta koje je gradu neophodno za infrastrukturne projekte.

Sednici nisu prisustvovali predstavnici opozicije, Demokratske stranke Srbije, Nove Srbije i Srpske radikalne stranke, a informacija o potrebi prenosa osnivačkih prava PKB-a na grad Beograd usvojena je sa 50 glasova, dok su protiv bili odbornici Liberalno-demokratske partije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.