Opet grade pumpu uprkos zabrani!

Izvor: Press, 07.Jul.2010, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Opet grade pumpu uprkos zabrani!

Uprkos zvaničnoj zabrani kojom su pre četiri meseca zaustavljeni nelegalni radovi na proširenju benzinske pumpe „Lukoil - Beopetrol" na Trgu Branka Radičevića u Zemunu, investitor je prošlog vikenda ponovo nastavio radove. U gradskoj građevinskoj inspekciji kažu da su nakon prijave građana i opštine Zemun gradilište ponovo „pečatirali".
Da su se radnici prošlog vikenda vratili na gradilište, Pressu su potvrdili mnogi sugrađani.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />- U noći između subote i nedelje radnici su došli na gradilište. Ubrzo su pristigli i kamioni sa građevinskim materijalom, koji su prolazili preko trake kojom je inspekcija zatvorila gradilište. Do juče su non-stop bili na gradilištu. Završili su kafić. Ne znam što žmure svi na to i što ne sruše ovu pumpu?! Niti imamo gde da parkiramo vozila, a i Dobanovačka nam je zarobljena - ogorčen je jedan Zemunac.
Kako Press saznaje u Gradskoj građevinskoj inspekciji, nakon što su im građani i opština Zemun u ponedeljak „prijavili slučaj", ta inspekcija je ponovo obavila kontrolni pregled.
- Tada je konstatovano da je narandžasta traka oštećena. Kako nemamo podatke da li je investitor pribavio građevinsku dozvolu, a gradilište je do sada bilo zapečaćeno, obnovili smo pečaćenje - naveli su u toj inspekciji. Da se pumpa na Trgu Branka Radičevića uprkos brojnim zvaničnim rešenjima i planovima kojima se striktno zabranjuje njeno proširenje nesmetano širi čak i na obližnju saobraćajnicu i zelenu površinu, Press je skrenuo pažnju serijom tekstova u februaru ove godine. Nadležni u gradu i u republici, kao i investitor i izvođač radova, izbegavali su da odgovore zbog čega pumpa mimo propisa nesmetano zahvata staro jezgro Zemuna.   

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.