Mladenović: Gradski budžet uravnotežen

Izvor: Studio B, 29.Jun.2014, 11:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mladenović: Gradski budžet uravnotežen

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je danas da je nedavno usvojen gradski budžet uravnotežen jer je, posle dužeg vremena, pravljen na osnovu prihoda na ne na osnovu rashoda.

"Ovo je uravnotežen budžet. Prvo smo gledali koliko imamo prihoda. Prihodi su manji jer smo u ovu godinu ušli sa ukidanjem naknada za korišćenje gradskog građevinskog zemljišta. Taj prihod prebačen je na porez na imovinu koji plaćaju i građani i pravna lica", podsetio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Mladenović. 

On je naglasio da oko 70 milijardi dinara gradskog budžeta predstavlja odnos prihoda i rashoda, dok se nešto više od osam milijardi dinara odnosi na kredite koji u toku ove godine moraju da se povuku a koji su uzimani u ranijem periodu.

Mladenović je rekao da pojedine subvencije jesu minimalno smanjene, ali da ništa što je zakonom predviđeno kao pravo nije ukinuto.

Prema njegovim rečima, pošto novca nema, bolje je bilo da se iznos subvencija koriguje nego da obaveza u potpunosti ne može da se ispuni.

"Molim građane za strpljenje. Gledaćemo da boljom organizacijom pojeftinimo komunalne usluge i da cene, ukoliko moraju, rastu minimalno prateći povećanje cena na malo", rekao je on.

Zamenik gradonačelnika je ukazao da će generalni inspektorat imati funkciju sinhronizacije različitih gradskih službi i bolju koordinaciju na terenu.

"Imaćemo mnogo brži operativniji rad na terenu i približavanje građanima. Generalni inspektorat omogućiće građanima da se direktno obrate i ukažu na problem, a gradskim službama da brzo deluju na terenu", naglasio je Mladenović.

Prema najavi gradskog menadžera Gorana Vesića, Generalni inspektorat će početi da radi 1. jula.

 

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mladenović: Budžet uravnotežen

Izvor: Akter, 29.Jun.2014

Zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović izjavio je da je nedavno usvojen gradski budžet uravnotežen

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.